OGLASIO SE ZVEZDAN TERZIĆ POSLE OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE: Sud je potvrdio moju nevinost, drago mi je da se sve konačno završilo

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzićizjavio je za Kurir da mu je drago Viši sud u Beogradu koji je danas doneo oslobađajuću presudu potvrdio njegovu nevinost i konačno na postupak stavio tačku.

– Drago mi je da je Sud potvrdio moju nevinost i da se ovaj slučaj konačno završio. Policija i tužilaštvo su tada 2008. godine, pokrenuli ovaj proces bez dokaza, selektivno i neprincipijelno, pod pritiskom tadašnjih političkih moćnika. Kako drugačije objasniti činjenicu da su svi klubovi u svim sportovima u tom periodu funkcionisali na jedan isti način, a jedino su ljudi iz malog OFK Beograda zbog toga bili procesuirani – kaže Terzić za Kurir i dodaje:

– Tužilaštvo je takođe pokazalo i jedno veliko nerazumevanje načina na koji je sport funkcionisao pre 20 i više godina, od kada datiraju ovi slučajevi. Rukovođenje OFK Beogradom sam preuzeo 1997. godine kada je klub bio pred raspadom, kada se takmičio u drugoj ligi, a od njega sam ubrzo napravio treći najuspešniji klub u državi. Sa svojim prijateljima sam ga finansirao sam, bez ijednog dinara pomoći države ili grada. Kada je 2008. godine optužnica podignuta, Skupština OFK Beograda je donela jednoglasnu odluku da sam za sve urađeno zaslužio orden, a ne optužnicu i to je jedina istina – dodaje Zvezdan Terzić.

On navodi i da za 15 godina trajanja postupka tužilaštvo nije sudu ponudilo nijedan jedini dokaz koji bi potkrepio optužnicu protiv njega.

– Veštak finansijske struke, koga je sud odredio da veštači dokumentaciju, je u potpunosti potvrdio moju odbranu, a da tužilaštvo tokom njegovog izlaganja nije za njega imalo nijedno jedino pitanje – navodi on za Kurir i dodaje:

– Ja sam se 2010. godine vratio u Srbiju dobrovoljno, da bi mi se sudilo. Tadašnji režim, koji je u potpunosti kontrolisao i tužilaštvo i sud, bio je na vlasti još dve godine nakon mog povratka u zemlju i imali su dovoljno vremena da me osude da su imali ijedan jedini dokaz. Zbog velikog interesovanja medija, sud godinama nije znao kako da okonča ovaj proces. Sud godinama nije ni zakazivao glavni pretres jer je preko međunarodne pravne pomoći čekao dodatne dokaze iz inostranstva koji nikada nisu stigli jer ne postoje – kaže Zvezdan Terzić za Kurir i navodi da je oslobađajuća presuda za njega bila očekivana i jedina ispravna odluka.

– Doživljavam je kao veliku satisfakciju za sebe i svoju porodicu. Neću se više oglašavati ovim povodom, želim da se fokusiram samo na Crvenu zvezdu i da nastavimo da gradimo klub na koji ćemo svi biti ponosni u Ligi šampiona – naveo je Terzić na kraju.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare