VERSTAPEN POSLE OSMOG UZASTOPNOG TRIJUMFA U FORMULI 1: Najvažnije je bilo preživeti prvu krivinu 

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da mu je najvažnije bilo da izbegne incident na startu trke u Belgiji, kao i da je u nastavku pravio prave poteze i došao do osme uzastopne pobede u šampionatu Formule 1.

Video sam da postaje jako tesno (kontakt Karlosa Sainca i Oskara Pjastrija), pa sam gledao da budem što dalje i uspeo sam. Od tada pa nadalje napravili smo ispravna preticanja i poteze. Malo sam zapeo u DRS ‘voziću’ na startu, ali kad se to rešilo, mogao sam ići svojim tempom. Ponovo, bilo je ugodno„, rekao je Verstapen, preneo je Skaj.

Verstapen je trku na stazi Spa Frankoršan počeo sa šestog mesta posle kazne zbog promene menjača. On je u Belgiji zabeležio 45. pobedu u karijeri i doneo svom timu 13. uzastopni trijumf, čime su povećali sopstveni rekord.

Na drugom mestu trku je završio njegov timski kolega Serhio Peres, koji je rekao da nije imao šansu da zaustavi Verstapena.

Bila je to dobra trka za tim. Imali smo sjajan start i uspeći smo obići Šarla (Lekler), što je i bio jedan od ciljeva. Od tada sam vozio svoju trku, a Maks je u drugom delu prošao jako brzo (17. krug). Nisam mogao ništa. Posle sam se pobrinuo da sigurno dođemo do kraja bez velikih oštećenja na bolidu„, rekao je Peres i dodao da će mu prijati letnja pauza.

Do trećeg mesta je došao vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je istakao da je ovo bio dobar vikend za italijanski tim.

Imali smo prilično pozitivan vikend sa naše strane u smislu tempa. Trka je bila dobra sa moje strane, ali šteta za Karlosa jer smo imali dobar tempo. Ako pogledate Red Bul, vidite da imamo još mnogo posla, posebno oko tempa trke, degradacije guma i svega gde su ispred„, rekao je Lekler.

U generalnom plasmanu Verstapen vodi sa 314 bodova, drugi je Peres sa 189, dok je treći Alonso sa 149 bodova.

Šampionat Formule 1 se nastavlja 27. avgusta trkom za Veliku nagradu Holandije.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare