UŽIVO, ZVEZDA – VOJVODINA: Crveno-beli golom iz penala otvorili sezonu! Derbi već na startu krenuo KATASTROFALNO po Novosađane

Fudbalski klub Crvena zvezda u prvom kolu Super lige Srbije igra protiv Vojvodine (20 časova).

Tok meča možete da pratite uživo na Kurir sportu.

Crvena zvezda – Vojvodina 1:0

Tok meča:

Prvo poluvreme:

16. minut – Uroš Nikolić je šutirao iz slobodnog udarca na ivici kaznenog prostora. Nije bio loš pokušaj, ali lopta je otišla preko gola.

12. minut – GOOOL! 

Žan Filip Kraso je strelac prvog pogotka za Crvenu zvezdu u sezoni 2023/24. Bez puno muke je savladao Carevića.

11. minut – Penal za Zvezdu!

Busnić je bio neoprezan, faulirao je Olajinku, a iako je delovalo da je sudija Živković pokazao da je u pitanju slobodan udarac, jasno je bilo da se situacija dogodila u kaznenom prostoru.

Fudbaler Vojvodine je dobio žuti karton.

9. minut – Pokušaj gostiju koji su iumali i korner, ali nisu uspeli ozbiljinje da prete. Nešto ranije je Aleksandar Živković pokazao prvi žuti karton kada je opomenuo Mihaila Ivanovića.

3. minut – Prva ozbiljnija situacija za Zvezdu. Bukari je šutirao pored gola.

1. minut – Utakmica je počela!

Sastavi:

Crvena zvezda: Glazer – Degenek, Dragović, Mijailović – Bukari, Mitrović, Stamenić, Kangva, Ivanić – Olajinka, Kraso. Trener: Barak Bahar.

Vojvodina: Carević – Bjeković, Crnomarković, Jeličić, Busnić – Bukinac, Ivanović, Miletić, Milosavljević – Nikolić, Vukić. Trener: Radoslav Batak.

Crveno-beli će od starta zaigrati u, verovatno, najjačem sastavu, dok će Vojvodina na teren istračti u pomešanom sastavu zbog meča na Kipru i revanša protiv APOEL-a koji sledi.

Batak je odlučio da od prvog minuta ne pošalje na teren, između ostalih i dvojicu najboljih igrača, Nikolu Čumića i Dejana Zukića.

Uoči meča:

Nakon odlično odrađenog prelaznog roka i još boljih rezultata i igre na pripremnim utakmicama, crveno-bele na samom startu čeka derbi srpskog fudbala.

Iako postoje dobri razlozi da se ovaj meč naziva derbijem, pitanje je da li će to biti opravdano, s obzirom na to da je Zvezda ogroman favorit za pobedu.

Takav zaključak se lako donese pogledom na kladionice, ali i zbog onoga što smo videli u prethodnom periodu od dva tima.

Zvezda je u sredu uništila Fiorentinu, a prethodno je razbila vicešampiona Srbije, ekipu TSC-a.

Sve to dogodilo se nakon što je ekipa Baraka Bahara osvojila trofej na turniru u Sankt Peterburgu na kojem su pobedili Zenit, Nefči i Fenerbahče.

Vojvodina je već otvorila sezonu, kada je reč o zvaničnim mečevima, pošto je u četvrtak odigrala prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

U Nikoziji je APOEL pobedio rezultatom 2:1, a revanš u Novom Sadu je na programu u četvrtak.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare