„PARTIZANU PONIŠTEN ČIST GOL, BIO JE PENAL ZA TSC!“ Sudijski ekspert analizirao sporne situacije sa utakmice koja je izazvala haos 

Nekadašnji srpski sudija, Raka Đurović, analizirao je sporne situacije sa utakmice TSC – Partizan.

Ekipa iz Bačke Topole je u nadoknadi vremena neverovanog meča na otvaranju Super lige Srbije stigla do izjednačujućeg pogotka, a utakmica je završena rezultatom 3:3.

Đurović je govorio o detaljima koji su izazvali puno pažnje ljubitelja fudbala u Srbiji i zbog kojih se Partizan oglasio više puta.

U 33. minutu je Nemanja Nikolić fauliran u trenutku kada ni on, ni defanzivac TSC-a, Nemanja Stojić nisu imali loptu u posedu.

„Prekršaj za žuti. Čisto ometanje protivnika i čist faul, ali nije za crveni karton. Bilo je izvan 16 metara, postoji kontakt, ali Nikolić nije bio u gol šansi“, započeo je Đurović.

Sudija Milan Mitić je dosudio dva jedanaesterca za TSC, prvi je, prema mišljenju Đurovića, opravdano dosuđen.

„Sudija kad nije siguran u svoju odluku pusti da se igra nastavi pa dobije instrukcije iz VAR sobe. To je suština VAR-a, da se pogrešne odluke isprave. Penal je opravdano dosuđen jer je igrač TSC-a ranije sklonio loptu i dobio je udarac u predelu zadnje lože, prekršaj je bio iz kategorije „lagani“. Povreda fudbalskih pravila nije bilo, jer je sudija svirao kraj poluvremena nakon završene akcije, a onda pogledao spornu situaciju“, rekao je Đurović za „Telegraf“.

Partizanu je pri rezultatu 2:2 poništen gol zbog ofsajda Aleksandra Šćekića, ali…

Najsloženija situacija, ali nema ofsajda i gol nije trebalo da se poništi. Strelac gola Mihajlo Ilić se nalazi u ofsajdu u začetku akcije ali to se ne svira, kasnije ni strelac gola, a ni Marković koji je asistirao nisu bili u nedozvoljenoj poziciji. Bilo bi dobro da se i sudije meča izjasne zbog ove situacije. Sa druge strane, Šćekić nije uticao na igru. Ukoliko je uticao na protivnika koji je u nameri da dođe do lopte morao da ga zaobiđe, onda se svira nedozvoljena pozicija. Na snimku ne vidim da je gol trebalo da bude poništen„.

Bibras Natho u 55. minutu nije iskorisio jedanaesterac, a crno-beli nije ni trebalo da ga imaju, smatra Đurović, a poručio je i da je drugi penal za TSC bio opravdan, iako postoji i mišljenje da je faul Danila Pantića nad Milošem Cvetkovićem načinjen van kaznenog prostora.

Đurović je na kraju rekao i da je sudija Mitić imao pravo da odredi koliko će se igrati u nadoknadi vremena. TSC je izjednačio u 97. minutu, dva minuta nakon isteka vremena, a Đurović veruje da je drugi žuti karton za Kalulua razlog tome.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport/Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare