SRBIJA – NEMAČKA Klinci, verujemo u vas: Počinje bitka za finale Evropskog prvenstva!

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, a za plasman u finale igraće protiv selekcije Nemačke. Sve detalje iz Čaira pratite na Sportalu

Srbija će u danas od 20 časova i 30 minuta u polufinalu igrati protiv Nemačke koja je u četvrtfinalu pobedila Grčku rezultatom 78:70. U drugom polufinalu igraće Francuska i Španija.

Izabranici Nenada Stefanovića su od druge četvrtine imali uglavnom dvocifrenu prednost, a kad su početkom četvrte deonice stekli plus 15, sve je bilo rešeno. 

U dresu „orlova“ istakli su se Bogoljub Marković sa 18 poena, Pavle Mišić je dao 14, dok je Nikola Topić postigao 13. Kod Izraela je najefikasniji bio Šakar Doron sa 20 poena, a pratili su ga Alon Mihaeli i Omer Majer sa 10. 

Gotovo čitavim tokm utakmice naš nacionalni tim imao dvocifrenu prednost koja je sredinom druge četvrtine iznosila plus 16 (35:19), ali je u finišu trećeg kvartala rival uspeo da smanji zaostatak na minus sedam (53:46) i barem na trenutak zapretio.

Međutim, u poslednjoj deonici je Srbija dodala gas i svrlo brzo povratila visoku prednost, koja je na dva ipo minuta pre kraja iznosila i maksimalnih plus 19 (77:58). U borbi za finale Orliće očekuje duel sa reprezentacijom Nemačke, koja je u polufinalu bila bolja od Grčke rezultatom 78:70. Drugo polufinale čine Francuska i Španija.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare