IZMEŠTANJE BUVLJAKA SA NOVOG BEOGRADA NA MILJAKOVAC Radovi u toku na novoj lokaciji, a evo kako će izgledati budući OTC

U toku su pripreme za izmeštanje “Buvljaka” sa Novog Beograda, a lokacija novog otvorenog tržnog centra će biti na delu postojeće pijace na Miljakovcu. Izgradnja natkrivenog objekta u kome će se nalaziti prodajne tezge zvanično bi trebalo da traje najdalje do kraja 2024. godine.

Kako piše portal Beobuild, očekuje se da radovi budu završeni do kraja oktobra ove godine, kada će posle više decenija biti zatvoren postojeći “Buvljak” u Novom Beogradu.

JKP “Beogradske pijace” rukovodiće novim objektom, a na realizaciji ovog projekta zajedno učestvuju i Grad Beograd i opština Rakovica. Podsetili su da je parcela na kojoj se trenutno nalazi OTC u Novom Beogradu prodata 2019. godine kompaniji “Kopernikus”, koja je tada najavila izgradnju poslovne kule na toj lokaciji.

Prostiraće se na 12.000 m2, planirano 230 tezgi

Izvođenje radova na rekonstrukciji Miljakovačke pijace podrazumeva modernizaciju i sanaciju postojeće pijace, kao i natkrivanje dela pijačnog platoa šatorskom strukturom iznad pijačnih boksova i lokala. Budući kompleks prostiraće se na oko 12.000 m2, od čega će 4.000 m2 pijačnog platoa biti natkriveno planiranom konstrukcijom, najavili su iz Beobuild-a.

U okviru nove pijace “Miljakovac” planirano je postavljanje 230 tezgi/bokseva zatvorenog tipa, kao i opremanje preko 60 maloprodajnih lokala. Natkriven i osvetljen prostor omogućiće znatno duže radno vreme zakupcima u novom objektu.

Planiran parking za 130 vozila

Rekonstrukcija obuhvata i potpunu obnovu postojećeg prizemnog pijačnog objekta, gde su predviđene samo intervencije unutar objekta u pogledu unutrašnje organizacije. Gabarit i volumen objekta kao i namena, radovima na rekonstrukciji, ostaju nepromenjeni, piše Beobuild.

Prostor pijace dobiće i veliki parking za 130 vozila, uz Varešku ulicu sa kontrolisanim pristupom.

Kako je najavljeno, izmeštanje OTC-a sa Novog Beograda neće početi dok se svi radovi na Miljakovcu ne završe, a radove izvodi kompanija Premijus iz Beograda. Predračunska vrednost rekonstrukcije Miljakovačke pijace iznosi 706 miliona dinara.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare