Hrabri „delfini“ stali u polufinalu! Grčka bolja od Srbije

Podmlađeni „delfini“ poraženi su od reprezentacije Grčke rezultatom 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 4:2) i nisu imali nikakvu šansu za pobedu jer su „heleni“ meč dobili praktično posle dve četvrtine.

Ključna za poraz bila je druga četvrtina kada izabranici selektora Uroša Stevanovića nisu uspeli da postignu ni jedan jedini gol.

Sabrali su se koliko-toliko u trećoj četvrtini,  ali je tada, ispostavilo se, bilo kasno, dok su dodatno popustili u poslednjoj deonici.

„Delfini“ će za treće mesto igrati u subotu od 6.00 časova po našem vremenu, a protivnik će im biti poraženi iz duela Mađarske i Španije koji je na programu danas u 11.30.

Ovim porazom, naši vaterpolisti ispustili su priliku da godinu dana pre Olimpijskih igara obezbede plasman na najveću sportsku smotru.

Ipak, nadmašili su očekivanja javnosti uprkos porazu i ne treba zaboraviti činjenicu da i dalje imaju šansu za medalju, bronzanu.

Na Svetsko prvenstvo otišli su bez ioekivanja i pompe i sa čak sedmoricom debitanata u timu, ali se nisu obrukali.

Meč sa Grčkom obeležila je i emotivna situacija. Pravdu je delio Nenad Periš, iskusni hrvatski arbitar, čiji je sin Matej poginuo je u Beogradu.

Nesrećni mladić došao je iz Splita da proslavi Novu godinu da sa svojim prijateljima. Nestao je, a telo je pronađeno 18. maja kada je izvučeno iz Dunava kod Ade Huje.

Nenad Periš se više puta zahvaljivao srpskom narodu i nadležnima za napore koje su uložili da rasvetle slučaj, ali i empatiju koju su pokazali i čak mu nudili stan u Beogradu da boravi dok mu ne pronađu sina. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare