DRAMA U PALATI PRAVDE! Optuženi za ubistvo u Belvilu se javio za reč, pa se srušio usred sudnice!

Lazar Tejić (23) koji je ranije pred Višim sudom u Beogradu priznao da je 12. novembra 2020. u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil ubio Bojana Mirkovića (34), onesvestio se danas u sred sudnice!

Kako Kurir saznaje, u nastavku suđenja trebalo je da budu pregledani snimci sa sigurnosnih kamera iz Belvila, koje su navodno zabeležile ubistvo.

– Optuženi, među kojima je i Tejić koji je u pritvoru seli su u prvi red, ali im je saopšteno da sednu u drugi, kako bi bolje na monitorima mogli da prate snimak koji je trebalo da se prikaže. U tom trenutku Tejić se javio za reč i izašao za govornicu – objašnjava izvor Kurira kako je počela drama u sudnici, kojoj je prisustvovala i majka optuženog Tejića, koja je iz publike pratila suđenje.

– Tejić je stigao da kaže samo da se ne oseća dobro i da je pokušao da ostane skoncentrisan i da prati suđenje, ali da nije u stanju. U sledećem trenutku, samo se srušio – dodaje naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, optuženom koji je ostao na podu odmah su pritrčali sudski i zatvorski stražari koji su mu pružili prvu pomoć. Podigli su ga da sedne, doneli mu vodu i za nekoliko trenutaka Tejić je ponovo bio pri sebi.

– Na pitanje sudije kako se oseća, rekao je da mu se u trenutku smračilo pred očima, kao i da je do juče pio antibiotike. Dodao je da je na sve verovatno uticala i napetost zbog toga što su „danas trebali da se gledaju snimci a njemu je teško da sve vidi majka koja sedi u publici“ – opisao je naš sagovornik.

Lazar Tejić, podsetimo, optužen je da je kobnog dana pucao u Mirkovića, a kao saučesnici su optužnicom obuhvaćeni njegov očuh Bojan Kovačević, zatim Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž. Filip Ivanović se tereti za pomoć počiniocu posle ubistva. Svi oni su uhapšeni desetak dana posle zločina.

Podsetimo, Tejić se sumnjiči da je kobnog dana došao električnim biciklom do zgrade u kojoj je ubio Mirkovića, sačekao ga u garaži, pucao u njega a potom pobegao. Bicikla, kao i oružje iz kog je pucao je ubrzo pronađeno.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ J. S.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare