DIREKTOR POLICIJE JAVLJAO KRIMINALCIMA KAD ĆE IM PRETRESATI KUĆE: Veljović se tereti da je odavao poverljive informacije

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo tereti bivšeg direktora policije Veselina Veljovića da je zloupotrebio službeni položaj time što je, između ostalog, organizatoru kriminalne grupe Aleksandru Mrkiću javljao kada će policija pretresti porodične kuće i druge prostorije u vlasništvu jednog od članova kriminalne grupe.

Zbog toga je specijalni tužilac Jovan Vukotić doneo naredbu o proširenju istrage protiv Aleksandra Mrkića, Veljovića, Muja Nikočevića i Nikole Mrkića, prenosi RTCG.

Tužilaštvo sumnjiči Aleksandra Mrkića da je 2019. godine na teritoriji Crne Gore, Srbije i drugih država Evrope stvorio kriminalnu organizaciju, čiji pripadnici su postali Arsenije Kalezić, Veselin Veljović, Mujo Nikočević, Nikola Mrkić, Željko Bulatović, Dušica Bulatović, Predrag Veljić, Borislav Lečić, Nemanja Anđelković, Goran Gluščević, Nikola Bačilović, Elnagar Sadig, Nikola Bubanja, Stefan Bubanja i druge zasad neidentifikovane osobe.

Veljović je, kako navodi tužilac, imao zadatak da, kao direktor Uprave policije i savetnik predsednika Crne Gore za odbranu i bezbednost, kriminalnoj organizaciji odaje poverljive podatke u vezi sa aktivnostima i predmetima koji se tiču krijumčarenja cigareta.

Pored toga, zadatak mu je bio i da po nalogu organizatora kriminalne organizacije preduzima, a po potrebi ne preduzima, policijske aktivnosti u skladu sa interesima kriminalne organizacije i da obaveštava organizatora kriminalne organizacije o planiranim aktivnostima Uprave policije.

Kako se navodi, 22. i 23. decembra 2020. godine Veljović je korišćenjem svog službenog položaja pribavio drugom korist, tako što je saopštio Aleksandru Mrkiću da će kod Muja Nikočevića 25. decembra biti izvršen pretres porodičnih kuća i drugih prostorija u Podgorici.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/FoNet)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare