APOEL – VOJVODINA Carević briljirao, pa napravio neverovatan kiks: Voša poklonila još jedan gol Kipranima – mora ponovo da juri zaostatak

Večeras od 19 časova po srpskom, odnosno 20 po lokalnom vremenu fudbaleri Vojvodine će odigrati prvi meč u novoj sezoni u utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije, a protivnik će biti kiparski APOEL, a dešavanja sa ovog duela pratite uživo na Sportalu.

Tok meča

65′ Gol! Apoel dolazi do novog vođstva, ponovo je to bio poklon gol. Laša Dvali je zatresao mrežu, pošto je Carević izleteo u prazno posle kornera i ostavio nebranjeni gol. Dvali se sjajno snašao i u padu preko glave pogodio mrežu. Poništio je crnogorski golman praktično sve dobro što je prethodno napravio na meču…

59′ Carević briljira! Golman Vojvodine je večeras veoma raspoložen što je demonstrirao novom intervencijom. Odbio je loptu u stilu rukometnog golmana…

56′ GOOOOOOOL! Vojvodina dolazi do izjednačenja, strelac je Dejan Zukić. Bila je to sjajna akcija Novosađana. Baraje je proigrao Čumića na levoj strani šesnaesterca, ovaj centrirao u peterac, odakle je Zukić glavom zatresao mrežu.

52′ Ponovo Carević! Nova fantastična intervencija golmana Vojvodine, koji se izvio i vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner, posle udarca Sarfoa.

51′ Sjajan klizeći Traorea. Sprečio je bek Vojvodine čist gol. Kod udarca Krespa je požrtvovano reagovao i klizećim startom praktično na gol liniji spasao svoj tim.

49′ Odličan Carević. Malo je nedostajalo da Vojvodina bude ekspresno kažnjena, Eduardo je snažno šutirao u bliži ugao – Carević je sjajno intervenisao.

48′ Au, kakav promašaj Vukića. Krenuo je napadač Voše sam na golman Apoela, posle velike greške Krespa. Imao je otvoren put da zatrese mrežu i izraste u junaka za samo dva minuta na terenu, ali je šutirao suviše slabo, pa mu je Belec zaustavio šut.

46′ Dve promene u Voši. Umesto Ivana Vukčevića na terenu je Stefan Vukić, dok je Igor Jeličić zamenio Đorđa Crnomarkovića.

Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme: Apoel – Vojvodina 1:0

Loše prvo poluvreme za Novosađane na Kipru. Ako izuzmemo šansu Nikole Čumića iz uvodnog dela utakmice, gotovo ništa nismo videli od Novosađana. Apoel je dominirao gotovo sve vreme, držao loptu i diktirao tempo, a jednu od tri prilike domaćin je realizovao. Giorgi Kvilitaja je krunisao bolju igru Kiprana golom u 32. minutu pogotkom iz peterca, posle izuzetno loše reakcije kompletne odbrane Vojvodine na čelu sa golmanom Lazarom Carevićem. Mora srpski predstavnik mnogo kvalitetnije u nastavku ako želi bolji rezultat pred revanš u Novom Sadu.

45′ Još četiri minuta nadoknade. 

40′ Nastavlja se pritisak Kiprana. Mnogo bolji Apoel u dosadašnjem delu utakmice, mora Voša da se trgne u nastavku ako želi da izbegne poraz. Do sada su Novosađani prikazali igru ispod nivoa.

33′ Umalo 2:0. Fetfacidis je oprobao udarac i stavio na ozbiljne muke Carevića koji je paradom sprečio domaćina da ekspresno udvostruči prednost.

32′ Gol! Apoel vodi sa 1:0, strelac je Giorgi Kvilitaja. Posle centaršuta sa leve strane, na desnoj je loptu pokupio Mateo Sušić i poslao kroz peterac, Carević je ostao na gol liniji, dok su defanzivci Voše samo pogledom ispratili kapitena Apoela kako trese mrežu sa nekoliko metara. Morali su Novosađani mnogo bolje da brane ovaj napad…

24′ Dominacija Apoela. Nastavljaju Kiprani da diktiraju ritam i pitaju se za sve na terenu. Ovaj put su zapretili posle auta sa leve strane i spore reakcije Crnomarkovića. Dvali je šutirao pored gola.

16′ Sve više pritiska Apoel. Još jednom je domaći tim bio opasan pred golom Vojvodine. Iz drugog plana se ubacio Čebake i dobio loptu preko cele odbrane Novosađana, međutim, njegov udarac u punom trku zaustavio je golman Carević.

11′ Prete i Kiprani. Olako je Feftacidis probio po desnoj strani i ušao u peterac, ali su na kraju reagovali defanzivci Voše i sprečili pogodak.

7′ Velika šansa za Vošu! Bila je to sjajna kontra Novosađana, posle pasa Ivana Vukčevića kroz sredinu pobegao je Nikola Čumić, ali ga je sustigao defanzivac Apoela, pa je kapiten Vojvodine u padu šutirao direktno u golmana.

5′ Oprezno na startu. U uvodnih nekoliko minuta utakmice u Nikoziji borba se odvija uglavnom na sredini terena.

Utakmica je počela!

Sastavi

APOEL: Belec, Sušić, Krespo, Dvali, Gomes, Kostadinov, Feftacidis, Sarfo, Čebake, Eduardo i Kvilitaia.

Vojvodina: Carević, Crnomarković, Traore, Milosavljević, Zukić, Antonijević, Nikolić, Čumić, Lazarević, Baraj i Vukčević.

Najava meča

Od izveštača Sportala sa Kipra – Lazara Đurđevića

Jasno je da će vicešampion Kipra biti favorit u ovom dvomeču, ali se po atmosferi u ekipi Novosađana i izjavama njihovog šefa stučnog štaba Radoslava Bataka može zaključiti da u Vojvodini vlada veliki optimizam kada je ovaj dvomeč u pitanju.

Fudbaleri Voše su na Kipar doputovali dan pre utakmice, oko 14 časova po lokalnom vremenu, a stigli su da odrade i trening na stadionu na kom će voditi veliku bitku.

Koliko je prednosti, toliko je i mana koje su zatekle „Staru damu“ iz Novog sada u ovom dvomeču.

Iza kiparskog giganta je turbulentan period. Došlo je do smene na klupi, pošto je Vladana Milojevića odmenio Rikardo Sa Pinto i veliko je pitanje da li je ovaj tim u stanju da već sad uđe u takmičarsku sezonu.

Sa druge strane, postoje dva velika problema za Vošu.

Prvi je paklena temperatura na stadionu GSP u Nikoziji. Crveno-beli su pripreme odradili na Pohorju u dosta humanijim uslovima, a veliko je pitanje da li je provedeno vreme u Novom Sadu dovoljno za ponovno prilagođavanje na visoke temperature i teške uslove za igru.

Drugi je taj što Vojvodina na prvi meč u sezoni mora da računa možda i kao najbitniji u sezoni, a protivnik je i više nego ozbiljan.

Imala je Vojvodina i probleme sa povređenim igračima, a na Kipar nisu otputovali Asmir Kajević i Filip Malbašić.

Takođe, bez obzira što su odleteli sa ekipom, pod velikom znakom pitanja su doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Andrija Radulović i Stefan Vukić, veliko pojačanje iz TSC-a.

Vukić je u trenažni proces ušao pre samo tri dana, dok je situacija sa Radulovićem još ozbiljnija i čini se da Batak neće rizikovati sa njim u startnih 11.

Ono čemu se svi nadamo jeste plasman Novosađana u treće kolo, a tamo će ekipu Radoslava Bataka čekati pobednik dvomeča Vorskle iz Poltave i Dila Gorija.

Radoslav Batak pred utakmicu sezone

– Dosta smo prethodnih nedelju dana pričali o današnjem protivniku i nemam šta da ponovim. Igramo protiv jače ekipe koja ima veći budžet od nas i daleko više iskustva igranja u Evropi. Sutrašnja utakmica je jako bitna i tokom celih priprema smo mislili samo o APOEL-u. Ovo je velika prilika za nas. Verujem u naš kvalitet. Sutra je samo prvo poluvreme. Moramo biti hrabri i iznad svog nivoa. Takođe, moramo imati dobar ulazak u utakmicu, pošto će to mnogo značiti i zbog atmosfere, a i zbog vremenskih prilika – počeo je Batak.

Vojvodina je pripreme odradila na Pohorju, gde su uslovi za fudbal bili daleko humaniji nego u vreloj Nikoziji. Ipak, Batak smatra da to nije preveliki problem.

– Istina da je bilo za nijansu prijatnije na Pohorju, ali smo se vratili u Novi Sad gde je takođe bilo izuzetno vruće. Mislim da smo se privikli na ovakve uslove, bez obzira što je jako toplo vreme.

APOEL je na početku sezone napravio promenu na klupi. Umesto jednog bivšeg trenera Zvezde Vladana Milojevića, na čelo ekipe zaseo je drugi, Rikardo Sa Pinto.

– Svaki trener ima svoje prednosti i mane, a individualni kvalitet igrača je nešto što često može da odluči. Ne smatram da bi nam bilo ni teže ni lakše da je na klupi ostao Milojević koga dobro poznajem – objasnio je trener Vojvodine.

Neki igrači su imali problema sa povredema, ali deluje da je sada većina spremna za sutrašnju utakmicu. Ipak, jasno je koji su to fudbaleri koji neće biti na raspolaganju treneru novosadskog velikana.

– Ono što znamo jeste da Malbašić i Kajević neće biti na raspolaganju. Oni nisu doputovali na Kipar. Kada je reč o Vukuću i Raduloviću, oni polako, ali sigurno saniraju povrede i još uvek ne znamo da li će sutra biti u konkurenciji za tim. 

Na kraju, Batak je kratko i jasno odgovorio kojim rezultatom bi bio zadovoljan.  

– 0:1 – zaključio je iskusni strateg.

UDARNA VEST.rs (Blic Sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare