Vučić je podigao Srbiju! Milorad Dodik za RTRS: Mogu da posvedočim da je ovo period najintenzivnije izgradnje

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je njegova obaveza da gradi najbolje odnose sa Srbijom i njenim rukovodstvom.

– Moje je da priznam legitimitet vlasti u Srbiji i mogu da posvedočim da je ovo period najintenzivnije izgradnje. Mogu da posvedočim i ne krijem da je Vučić podigao Srbiju i politički i ekonoski, infrastrukturno pogotovo. Pomaže Republiku Srpsku, ali i Srpska isto pomaže Srbiji u kapacitetu koji ima. Mi smo deset puta manji u potencijalu od Srbije, ali mi jesmo i možemo da budemo dobar partner – istakao je Dodik u intervjuu za RTRS.

On je rekao da je Srbija u veoma delikatnoj i teškoj situaciji u pogledu Kosova i Metohije, ali da je danas daleko snažnija nego što je to bila pre 15 godina.

– Samo snažna Srbija omogućava i nama tu poziciju – poručio je predsednik Srpske.

Dodik je podsetio da će na inicijativu RS Srpske 4. avgusta u Banjaluci biti održana sednica vlada Srpske i Srbije i da će isti dan u Prijedoru biti obeležen Dan sećanja na stradale i prognane u akciji „Oluja“, što, kako je naveo, potvrđuje puno uvažavanje i partnerstvo.

– Vučić 3. avgusta dolazi sa delegacijom, imaćemo sastanke na kojima ćemo razgovarati o najvažnijim pitanjima u okviru sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama – istakao je on.

Dodik je dodao da će biti razgovarano i o Kristijanu Šmitu, odnosno, kako je rekao, o izjednačavanju ocene o Šmitu koji nije visoki predstavnik.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare