Gore od najgorih očekivanja! Ukrajina konačno priznala zastrašujuće gubitke, u pomoć pozvali i veštačku inteligenciju!

Ukrajina svakog meseca u borbama izgubi najmanje hiljadu dronova, a prema nekim izveštajima, ovaj broj može dostići 10 hiljada, rekao je zamenik ukrajinskog premijera Mihail Fedorov za Vašington post.

„Ukrajina procenjuje da Rusija uništava oko hiljadu ukrajinskih dronova mesečno. Druge procene ukazuju na gubitke od 10.000 mesečno“, rekao je Fedorov.

On je saopštio američkom listu da Ukrajina neprestano pokušava da modernizuje dronove, da uvede tehnologije veštačke inteligencije u njihov rad.

Ukrajinski ministar je, međutim, priznao da širenje veštačke inteligencije u vojnoj sferi predstavlja „pretnju budućnosti“, ali, po njegovom mišljenju, Kijevu je sada prioritet njegova bezbednosti.

Pored toga, list, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, ukazuje da je bivši izvršni direktor Gugla Erik Šmit zainteresovan za dalji doprinos proizvodnji dronova u Ukrajini. On je već pružio pomoć Kijevu u ovoj oblasti, ali namerava da uloži još milione dolara.

U tekstu se takođe navodi da ukrajinsko Ministarstvo odbrane predaje proizvođačima dronova u drugim zemljama ruske tehnologije za suzbijanje signala radi testiranja njihovih proizvoda. List naziva tu tehnologiju „jednom od najnaprednijih sredstava elektronskog ratovanja na svetu“.  

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare