3 NAJBOLJA PRIJATELJA OTIŠLA DA SE PROVOZAJU, DVOJE UBIO VOZ: Porodice neutešne, mladić tek proslavio punoletstvo

Mladić V. G. (18), i devojke stare 15 i 17 godina, u ponedeljak uveče imali su stravičnu saobraćajnu nesreću na pružnom prelazu u Vrčinu, kada je na njihov auto naleteo voz, gurao ga pedesetak metara i zabio u stub. V. G. i njegova petnaestogodišnja drugarica poginuli su na mestu, dok je druga maloletnica lakše povređena.

Disao je

Prema rečima očevidaca, posle nesreće čuli su zapomaganje povređene devojke.

– Čuo se jak udarac, a onda i ženski jauci. Devojčica koja je sedela pozadi vikala je : „Pomozite mi“ – ispričali su očevici i dodali da je mladić za volanom „pežoa“ bio živ nekoliko trenutaka.

– Disao je, ali je ubrzo izdahnuo – ispričali su šokirani Vrčinci i dodali da devojku koja je sedela na mestu suvozača u prvi mah nisu ni videli.

– Malo kasnije smo je videli ispod tela vozača. Nije joj bilo spasa – ispričali su.

Majka nastradale devojke (15), Angelina, u svojoj ispovesti za Kurir kaže da je za nesreću saznala od komšinice, a da joj je ćerka samo sat vremena ranije rekla da ide malo da se provoza sa društvom.

– Otišla je sa drugarima da se provoza, inače se druže, stalno su zajedno. To je bilo oko 22 sata – kaže majka:

– U jednom trenutku me pozvala komšinica i rekla da brzo dođem na pružni prelaz. Ja sam ćerku zvala pre toga, ali mi se nija javljala na telefon, a opet nisam ni slutila da ću kad dođem tamo moći samo da se oprostim od nje.

Kako kaže, njena ćerka i pokojni V. K. su bili mirna i dobra deca koja su volela da se šale i nikada nisu bili problematični.

– Sela sam u kola i otišla na prugu. Tamo sam videla njeno telo pokriveno, dali su mi samo ruku da joj poljubim. Od tada ne mogu da se smirim. Niko nije zaslužio da sahrani svoje dete – kaže neutešna majka.

Sve je jezivo

Prema rečima njenog porodičnog prijatelja, na mestu nesreće je sve bilo jezivo.

– Tamo su se i ranije dešavali udesi, a mladić je tek počeo da vozi, tek proslavio 18. rođendan, a ona upisala prvi razred srednje škole – kaže on i dodaje da pružni prelaz u Vrčinu nije pravilno obezbeđen, a da su građani i ranije ukazivali na opasnost koja tu preti.

V.G., koji je upravljao automobilom „pežo“, tek se pre nekoliko dana vratio sa mora gde je bio s porodicom. Svi koji su ga poznavali imaju samo reči hvale za njega i ističu da je pažljiv vozač i još bolji prijatelj, koji nikada ne bi dozvolio da se nešto dogodi njegovim drugaricama.

 Poznajem njegove roditelje koji su divni i isto su takvu decu odgajili. Otac mu je lekar – kaže nam komšija i dodaje da svo troje mladih imaju brižne porodice, braću i sestre koji će sad morati da se nose sa ogromnim gubitkom.

Ostala bez prijatelja

Takođe, prema saznanjima Kurira, devojčica koja je lakše povređena u udesu je stabilno.

– Majka i otac su joj bili u poseti, ona je stabilno, ali je zadržana da se izvrše određene provere. Najgore joj je što je izgubila dvoje najbližih drugara, to će biti ono što će biti teško zalečiti – kaže prijatelj njene porodice.

Belo cveće za najmilije

Otac mladića V. G., inače je ugledni beogradski lekar opšte medicine, a bavi se i estetskim korekcijama, juče je uspeo samo da izusti da je ovo teška situaciju za celu porodicu.

– Sve je isuviše bolno za nas sada – rekao nam je otac, koji je sa porodicom došao na mesto nesreće da položi cveće. Oni su bez reći spustili bele bukete na mesto gde su još bili rasuti delovi automobila.

Slična nesreća

Do još jedne nesreće na prugama u Srbiji je došlo juče kada je brzi voz usmrtio radnika kod Valjeva.

– Voz je u 9.50 iz stanice Prokop u Beogradu krenuo za Bar, a u mestu Popučke nadomak Valjeva udario u kamion kineske kompanije koja radi na izgradnji obilaznice oko ovog grada. Radnik je, nažalost, poginuo na licu mesta – kaže izvor Kurira.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare