Pogledajte kako će se HLADNI FRONT kretati u naredna 24 sata: Obara temperaturu preko noći za čak 15 stepeni, donosi nove nepogode

U noći između utorka i srede u Srbiju stiže hladni front zbog kojeg će u doći do nagle promene vremena praćene nepogodama. Temperatura će opasti za čak 15 stepeni, a uz to Srbiju će ponovo pogoditi jako nevreme – pljusak, grad i vetar orkanske jačine.

U videu koji sledi pogledajte kako će se kretati hladni front kretati u naredna 24 sata (od 18 do 18 časova) i kojom brzinom će obarati temperaturu.

Ekstremno toplo, pa hladno vreme u Srbiji

Danas je RHMZ izdao upozorenje za celu Srbiju na izuzetno visoke temperature do 40 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji. Međutim, već u večernjim satima i tokom noći stiže hladni front, naglo zahlađenje, koje će sutra usloviti naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom. Pad temperature biće osetan, i to čak za 15 stepeni.

– U sredu ujutru i pre podne će se proširiti na zapadne i centralne, a sutra posle podne i na ostale predele Srbije. U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostiti i udare orkanske jačine iznad 28 metara u sekundi – navode iz RHMZ u vremesnkoj prognozi.

Pri prolasku hladnog fronta pravac duvanja vetra se menja u smeru kazaljke na satu na severnoj Zemljinoj hemisferi, i obrnuto od kazaljke na satu na južnoj hemisferi.

Beograd na udaru novog nevremena

RHMZ je izdao upozorenje i za područje Beograda na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, ali i tokom sutrašnjeg dana.

– Prema prognozi RHMZ u prestonici se pored pada temperature može očekivati naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom. Sutra ujutru ovaj nagli pad temperature usloviće lokalno i jake grmljavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine iznad 28 metara po sekundi – navode u RHMZ.

Na linku koji sledi pogledajte kako hladni front drastično obara temperaturu u Evropi za kratko vreme.

Šta nam sve sledi tokom noći pročitajte na sledećem linku.

Danas je izdato upozorenje RHMZ za celu Vojvodinu, na sledećem linku pogledajte kakvo nevreme je najavljeno.

Nevreme je već danas zahvatilo Novi Sad, a na sledećem linku pogledajte ko je ono izgledalo.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare