„NAJVAŽNIJE JE DA ON PREŽIVI“ Porodica napadnutog veterinara van sebe: Boris je branio rođaka, a onda je krvnički pretučen

– U lošem je stanju, pod velikim smo stresom – kaže rođak Borisa D. (44), veterinara iz Bogatića, kojeg su trojica nasilnika brutalno pretukla u noći 22. jula, kada je pokušao da odbrani svog rođaka.

– Pacijent je u veoma teškom stanju i životno je ugrožen- kaže naš sagovornik.

Ovu informaciju nam je potvrdila i porodica pretučenog veterinara, koji nemaju snage da pričaju o ovom događaju.

– U lošem je stanju, pod velikim smo stresom. Najvažnije je da on bude dobro, da se oporavi i da preživi – rekli su iz porodice za „Blic“.

Boris je tog 22. jula bio sa rođakom u lokalu u Bogatiću, kada su trojica napadača nasrnula na njegovog rođaka.

Boris i njegov rođak su sedeli u kafiću, a u jednom trenutku njegov rođak je otišao do toaleta. Pri povratku za sto gde su on i Boris sedeli verbalno se sukobio sa grupom mladića. Sukob je tu završen, međutim pomenuti mladići su sačekali da Boris i on krenu ka kući, a onda su nasrnuli na njih – priča izvor „Blica“.

Kako nezvanično saznajemo, Boris je išao ispred svog rođaka, međutim kada je video da su dvojica krenula da ga tuku vratio se i pokušao da ih razdvoji.

– Tada su trojica nasrnula na njega i počela da ga tuku. Boris je pao na pločnik i udario je glavom. Mladić koji je u tom trenutku bio u kafiću i video šta se događa pritrčao je da mu pomogne, međutim jedan od batinaša mu je dobacio: „Pusti ga neka crkne“ – kaže izvor „Blica“.

Zbog napada su uhapšeni D. D. (20), S. B. (22) i Đ. L. (23) iz Bogatića.

Oglasio se i predsednik opštine

– Najoštrije osuđujem napad na našeg sugrađanina B.D., uvaženog člana naše lokalne zajednice koji se desio pre dve večeri. Moraju se znati granice u poštovanju ljudskog integriteta, slobode i dostojanstva. Nažalost, svedoci smo toga da postoje individue koje destruktivno ponašanje i svoju agresivnost iskazuju na ovako brutalan način, a to je nešto čemu sve institucije sistema moraju stati na put i to ne samo u ovom slučaju.

Neophodno je da se svaki stanovnik naše opštine oseća sigurno i zato pozivam nadležne organe da utvrde sve okolnosti ovog gnusnog čina kako bi se sprečili slični događaji u budućnosti. Imam puno poverenje u njihov rad i verujem da će se u najkraćem roku počinici izvesti pred lice pravde.

U ovom trenutku najvažniji je život našeg sugrađanina i zato se svi zajedno pomolimo za njegov što brži oporavak – napisao je Milan Damnjanović, predsednik Opštine Bogatić.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare