Borjan začarao mrežu i utišao zvižduke navijača Zrinjskog: Slovan na korak od trećeg kola kvalifikacija za LŠ i garantovane jeseni u Evropi

Sjajno i prilično veče u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je iza nas. Srbi su dominirali, Dimao je ponizio Astanu sa 4:0, Panatinaikos je blizu plasmana u narednu rundu, a Borjanov Slovan je sa 1:0 pobedio Zrinjski u gostima.

Pre početka mečeva sve je najviše zanimao okršaj Zrinjskog i Slovana iz Bratislave, a razlog je jedan – Milan Borjan. Navijači Zrinjskog su mu upućivali pretnje, a tokom svih 90 minuta je igrao pod tenzijom i zvižducima i na kraju uspeo da sačuva mrežu i u neku ruku donese Slovanu važnu pobedu u borbi za treće kolu.

Jedini gol na meču postigao je Cuberu u 53. minutu.

Deluje da se Slovan ozbiljno nameračio da obezbedi Borjanu da još jednom nastupi u Ligi šampiona, po četvrti put u svojoj karijeri, Dva puta je to bio slučaj sa Crvenom zvezdom i jednom sa Ludogorecom.

Ako uspe Slovan da se dokopa trećeg kola, bivši golman Zvezde će u svakom slučaju imati priliku za osvetu, pošto se ovaj par ukršta sa parom Šerif – Makabi Haifa. U pitanju su dve ekipe koje su prošle i pretprošle sezone ukrale crveno-belima Ligu šampiona.

Dinamo je na krilima sjajnog Ivanušeca koji je postigao het-trik i Bruna Petkovića uspeo već na „Maksimiru“ da reši pitanje prolaska u treće kolo protiv na papiru neugodne Astane.

Sve je stalo u poslednjih sedam minuta prvog poluvremena kada je Bruno Petković pogodio iz brzopotezne kombinacije posle auta, a dva gola do poluvremena je dodao i Luka Ivanušec, da bi u nastavku isti igrač postavio i konačnih 4:0.

Delovalo je da će Dinamo imati velikih problema sa šampionom Kazahstana za koji inače nastupa i bivši fudbaler Zvezde Dušan Jovančić koji je priliku dobio sa klupe, ali to definitivno nije bio slučaj.

Bili su „modri“ mnogo bolja ekipa tokom svih 90 minuta.

Spektakularan meč gledali smo i u Litvaniji gde se Žalgiris izvukao protiv moćnog Galatasaraja. Poveo je šampion Litvanije početkom drugog poluvremena, potom su Bardakči i Dervišoglu za samo tri minuta režirali preokret i delovalo je da će Galata uspeti da spreči izenađenje,

Ipak, da bude drugačije postarao se Kazlauskas koji je posle gola u drugom minutu nadoknade uspeo da dobije i crveni karton zbog burne proslave.

Panatinaikos je lako izašao na kraj sa Dnjiprom, a osim Šporara i Jonadisa, gol za Grke postigao je i debitant Filip Đuričić. On je jako lepo pogodio u 74. minutu za 2:0, čime je potvrdio pobedu gostiju iz Atine.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs )


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare