UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ UGOSTIO SRPSKU DECU IZ REGIONA Ovo je vaša kuća, ovde niste gosti! Uvek ćete biti dočekani raširenih ruku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ovog jutra srpsku decu iz regiona, a sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i međunarodne saradnje Republike Surinam Albertom Ramdinom sastaće se u podne.

Okupljena deca uručila ručno rađene poklone predsedniku

Predsednik Vučić je na poklon dobio fotografije koje su ručno napravila okupljena srpska deca iz regiona. 

Obraćanje predsednika Srbije

– Draga deco, veliko hvala što ste danas u Predsedništvu Srbije, ovo je vaša kuća i vi ovde niste gosti. Vi ste ovde svoji na svome, ovo je vaša zemlja i uvek će vas dočekivati raširenih ruku. Sećam se u sleu moga oca se govorilo „nikada oni u Srbiji ne mogu da razumeju koliko je Srbija voljena od strane nas sa one strane Drine i Dunava“. Kada bi se uveče skupljali na nekom mostu, a ja sam jedini koji je iz Beograda došao tu, onda vidite gromnu ljubav prema Srbiji.

Predsednik je upitao okupljenu decu da li im se više svideo Hram ili Narodni muzej, a deca su jednako odgovorila da ih je oduševio Hram Svetog Save.

– Zaista je najlepši Hram sa sve mozaikom. Ja vas pozivam da uvek i sve češće dolazite u Beograd. Mi Srbi smo jedan narod, ma gde živeli, važno je da čuvamo jezik, kulturu, brinemo jedni o drugima i vodimo računa o našoj budućnosti. Pozdravljam vas i hoću da vam kažem da vas mnogo volimo, ovde ste domaćini koliko i mi. Dobrodošli u svoju kuću, dobrodošli u Srbiju – istakao kje predsednik.

Javnosti se obratila i devojčica Tara Sekulić

– Proteklih dana uživali smo u srpskoj prestonici i hvala vam na tome. Osećamo da smo među svojima i to nam mnogo znači. Voleli bi da vas ugostimo u sela iz kojih mi dolazimo. Hvala Srbiji na svemu i dobro nam došli. 

Predsednik je poželeo i da se narednog puta sastanu na nekom drugom mestu, kako bi otišli u zajednički obilazak i turu.

Oba sastanka, kao i prethodni sa decom iz regiona održaće se u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare