Cirkus! Komisija za licenciranje oduzeće Kolubari licencu

Fudbalski savez Srbije ne želi u Superligi klub koji je nameštao utakmice, što je CAS potvrdio,  pa traži način da je izbaci iz takmičenja. Kako saznajemo komisija za licenciranje danas će oduzeti Kolubari licencu, pa u tom slučaju neće moći da se takmiči u šampionatu Srbije iako su joj posle kazne vraćeni bodovi. Naravno, Izvrsni odbor FSS će aminovati odluku. Nejasno je da li  FSS ima pravo i po kom osnovu da kazni Kolubaru drugi put za isti prekršaj, kao i šta će biti ako se Kolubara opet žali, što će sigurno uraditi, samo je pitanje kome. Ostanite uz Informer, tokom dana ćemo dobiti odgovore na sva pitanja. 

Podsećamo, sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je presudu Fudbalskog saveza Srbije da se Kolubara bavila nedozboljenim radnjama, da je nameštala utakmice. Postupak je pokrenut posle dojave UEFA da su sumnjive utakmice crno-zelenih sa Spartakom i Mladosti GAT. FSS je prvobitno kaznio Lazarevčane oduzimanjem devet bodova, što je automatski značilo da Kolubara ide u niži rang, odnosno u Prvu ligu Srbije.

Klubara se potom žalila sudu u Lozani. CAS je potvrdio da su crno-zeleni krivi, ali je odlučio da preinači kaznu FSS. Umesto da Lazarevčanima bude oduzeto devet bodova, koliko su „razrezali“ disciplinci FSS, odlučeno je da budu kažnjeni sa „minus šest“. Ostaje da se vidi da li će se Superliga proširiti na 17 timova ili će da ostane sa 16 klubova. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare