Zašto je vaterpolo derbi Srbije protiv Crne Gore od posebnog značaja?

Vaterpolisti Srbije u 05.00 ujutru 21. jula igraju veliki derbi protiv Crne Gore.

Ovo je sasvim sigurno najvažniji meč za izabranike Uroša Stevanovića, pošto je ovo duel koji direktno odlučuje o tome sa kojeg će mesta naš tim proći grupnu fazu.

Pošto su u grupi C potencijalni rivali Hrvatska ili Japan, definitivno nije svejedno da li ćemo biti drugi ili treći.

Naime, ako Srbija pobedi, definitivno će biti druga u grupi D, a ako izgubi biće treća i u osmini finala bi Delfine čekao pakleno težak zadatak.

Računica je jasna, pošto je u grupi C definitivno Mađarska prva, Srbija ne može na nju. Ako bude druga, ide na Japan, ako bude treća ide na Hrvatsku

Ukoliko Srbija pobedi Crnu Goru i bude druga, u potencijalnom četvrtfinalu bi igrala sa Italijom.

Sa druge strane, ako bude treća, potencijalno četvrtfinale donosi i duel sa prvim iz grupe A, a to će biti pobednik duela Grčka – SAD.

Faktički, pobedom protiv Crne Gore, Srbija sebi otvara put borbi za medalje, što bi za ovu podmlađenu ekipu bio veliki uspeh, naročito kada imamo na umu da je Srbiji davana mala šansa po kladionicama pre početka turnira.

Podsetimo, Srbija je u prvom kolu poražena od Španije, glavnog favorita turnira sa 16:14, a u drugom je razbila Južnu Afriku sa 30:5. Crna Gora je u prvom kolu deklasirala Južnoafrikance sa 35:10, a u drugom je poražena od Španije sa 11:7.

UDAENA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare