Vučić o nevremenu u Srbiji: Vraćamo se za Beograd, sutra ćemo o posledicama nevremena, nadam se da nema žrtava!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Brisela.

– Imali smo dva razgovora danas. Korektan sastanak sa Stoltenbergom. Pokušao sam da mu objasnim o čemu se sve radi, bio je važan sastanak. Mislim da smo mogli da iznesemo sve činjenice i da zatražimo dodatnu sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji. Želja nam je da se dođe do deeskalacije što pre. 

– Plašim se da nismo na putu koji bi nam predstavljao sigurnost i bezbednost. Siguran sam da ne žele da Srbi budu proterani sa vekovnih ognjišta. Mi se sada vraćamo za Beograd, a sutra ćemo da pričamo o posledicama ovog nevremena. Nadam se da nema žrtava, a sve ostalo ćemo da sredimo.

– Ono što je naš cilj jeste da sačuvamo i probamo da odbranimo mir. Na deset msta se o tome govori u Rezoluciji 1244. Svi viču lepo vreme, idemo da se sunčamo, a ti Vučiću šta god da uradiš mi ćemo da te kritikujemo. Mi ne ostavljamo dugove našoj deci. U svakom slučaju, brinemo o svemu tome. 

– Moram da budem iskren, jedina institucija koja radi u očuvanju mira i bezbednosti, kakvog takvog,jeste KFOR. Nemojte da citirate, može da bude opasno, pošto je Šormaz to napisao onako nepismeno. Kad neko ne zna engleski, onda ide na google tanslejt pa izgreši. 

– Kažu Hrvati da je projekat Narodni pokret propao? To su gluposti. Ja razumem njihovu sreću da se meni nešto desi. Ja razumem njihove poteze, da bi oni voleli da im se vrate Tadići, Đilasi, da Srbija opet bude slaba pa da rade sa njom šta želi. Ja sam pogledao neka istraživanja, molim ih da i oni pogledaju, sve će im biti jasno. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare