Važan dan u Briselu! Vučić sa Stoltenbergom o Kosovu i nastavag dijaloga sa Prištinom! 

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se danas u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopšteno je na internet stranici Alijanse. Biće održana i nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou uz posredstvo EU.

Politika

Zajedničke izjave generalnog sekretara NATO i predsednika Srbije predviđene su za 19 časova, navedeno je u saopštenju. 

Vučić je nedavno rekao da će tražiti sastanak sa generalnim sekretarom NATO zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Stoltenberg je nakon toga rekao da je u stalnom kontaktu sa Vučićem, kao i da je spreman da se sastanu.

Dijalog Beograda i Prištine

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a prištinsku delegaciju glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

Kako je rečeno Tanjugu u EU sastanci će biti bilateralni i počeće u 9.30, a od strana zavisi da li će biti održan i trilateralni sastanak.

– Trilaterala je naš cilj, ali od dva gosta zavisi kao i uvek da li će biti spremni da sednu zajedno – rečeno je u EU. Portparol EU peter Stano potvrdio je da će specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak da se sastane sa glavnim pregovaračima obe strane „u kontekstu malo olakšanog dijaloga u Briselu“.

– Fokus će biti puna primena Sporazuma od 27. februara i koraci ka deeskalaciji situacije na severu Kosova – objavio je Stano na Tviteru.

Prošle nedelje je u Briselu potvrđeno da je Lajčak pozvao glavne pregovarače Beograda i Prištine da dođu u Brisel, kako bi razgovarali o primeni Sporazuma o putu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.  

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare