MINISTAR VESIĆ PORUČIO: Zakon o izgradnji će pomoći da se smanji broj deponija, i da se približimo EU

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji omogućiti razvoj Srbije, kao i ispunjenje preporuka Evropske unije u pretpristupnim pregovorima.

Vesić je u narodnoj skupštini rekao da će Zakon o izgradnji „obezbediti da smanjimo broj deponija, približiti Srbiju EU“ i omogućiti „zelenu gradnju“, i da ćemo time moći „da zatvorimo poglavlje 5 u klasteru 1“, i pozvao poslanike da glasaju za zakon.

„Glasamo da se konačno omogući da se u Srbiji gradi i da se razvijaju lokacije koje su bile zapuštene zbog hira bivšeg predsednika (Srbije)“, rekao je Vesić koji je kao primere navodio dešavanja iz 2009. godine.

On je kazao da „nije bilo moguće sprovesti konverziju“, a da će Zakon o planiranju i izgradnji omogućiti ;ljudima priključke na vodu i struju, što, kako je rekao, ne znači i legalizaciju objekata.Vesić je kazao i da zbog konverzije Beograd sada ima duplo manje kvadrata poslovnog prostora, u odnosu na Sofiju u Bugarskoj.

„Konverzija nije bila uspešna, nije donela nikakve efekte i zato je napuštamo“, kazao je Vesić.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je nakon njegovog izlaganja kazao da ministar građevinarstva nije odgovorio ni na jedno njegovo pitanje, između ostalog ni na to koliko ima nelegalnih objekata u Srbiji.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Beta)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare