UKRAJINA: Rusija napala dronovima, eksplozije u Odesi i Nikolajevu 

Ruske snage napale su nooćas Ukrajinu bespilotnim letelicama Šahed, a eksplozije su čuke u Nikolajevu i Odesi, prenose ukrajinski mediji.

Načelnik Nikolajevske oblasti Vitalij Kim izjavio je da je nakon napada izbio požar u gradu, ali da, prema prvim informacijama, nema žrtava, navodi Unian.

Vazduhoplovne snage Ukrajine upozorile su da u Odeskoj, Nikolajevskoj, Hersonskoj, Zaporoškoj, Donjeckoj i Dnjepropetrovskoj oblasti postoji opasnost od napada dronovima, dok je Poltavskoj, Čerkaškoj, Dnjepropetrovskoj, Harkovskoj i Kirovogradskoj oblasti postoji opasnost od napada balističkim raketama.

Operativna komanda „Jug“ ukrajinske vojske saopštila je da je nivo pretnje od raketnih napada izuzetno visok.

Načelnik vojne uprave Odeske oblasti Oleh Kiper rekao je da su tamošnji sistemi PVO angažovan na odbijanju napada ruskih dronova.

„Postoji verovatnoća za nekoliko talasa napada“, rekao je Kiper na Telegramu.

Eksplozije su se čule u Odesi u ranim jutarnjim satima.

Ekipa CNN-a u tom području čula je sirene oko 2 sata ujutru i snimila aktiviranje protivvazdušne odbrane, nakon čega su usledile četiri velike eksplozije. Potom su usledile četiri nove eksplozije i niz protivvazdušnih odbrambenih akcija. Snimljen je objekat u plamenu koji pada sa neba i velika eksplozija.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/CNN/Unian)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare