Finale Novak – Alkaraz oborilo rekord po gledanosti u Britaniji!

Novak Đoković (36) u nedelju nije uspeo da savlada Karlosa Alkaraza (20) u finalu Vimbldona i tako je, barem zasad, propustio šansu da dođe do 24. grend slem pehara.

Ipak, bio je učesnik jednog od najgledanijih sportskih događaja ikad, barem po proceni „Bi-Bi-Sija“. Na kanalima ove televizije duel Srbina i Španca gledalo je ukupno 11.300.000 gledalaca, što je rekord kada je u pitanju ova medijska kuća.

 

Finale je nadmašilo i ono između Novaka i Federera iz 2019. godine, koje je u trenutku najveće gledanosti ispratilo oko 9.600.000 ljudi. Ipak, meč Đokovića i Alkaraza nije nadmašio finale iz 2016. godine, kada je Endi Marej postao prvi Britanac nakon 77 godina koji je osvojio titulu.

Koliko je zapravo muški tenis i dalje u žiži javnosti govori i podatak da je prošlogodišnje finale Vimbldona između Noleta i Nika Kirjosa pratilo 7.500.000 ljudi, što je u ovom slučaju daleko manje od brojki koje su se pojavile ove godine.

To je samo još jedna potvrda da ćemo u godinama koje dolaze imati ogromno rivalstvo između Đokovića i Alkaraza, iako na turnirima nema penzionisanog Rodžera Federera i dugo povređenog Rafaela Nadala. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare