„Novak je i dalje najbolji“: Novinar hteo da unizi Đokovića, Alkaraz šmekerski odgovorio

Španac Karlos Alkaraz napravio je veliki podvig u finalu Vimbldona, pošto je uspeo da nakon pet setova pobedi Novaka Đokovića i osvoji prvu titulu u Londonu.

Za jednog 20-godišnjaka pobediti Đokovića je ogroman uspeh, a ukoliko je taj trijumf došao u finalu grend slema i te kako možete da se pravite važni i dižete sebe u nabesa.

Ipak, Alkaraz nije takav, već je nakon druge grend slem titule i druge pobede nad Đokovićem pokazao koliko ga poštuje, kao i sve njegove uspehe tokom karijere.

Alkaraz jeste trenutno najbolji teniser sveta prema ATP listi, istina je i da će u budućnosti imati priliku da se domogne mnogih rekorda i istorijskih stranica, ali Đokovića i dalje smatra najboljim.

„Uvek ste govorili, da biste bili najbolji, morate da pobeđujete najbolje. Sada ste vi najbolji, pobedili ste najboljeg. Kako je sada biti najbolji i svi žele da vas pobede“, pitao je novinar Alkaraza, a onda dobio neočekivan odgovor.

„I dalje smatram Novaka najboljim. Moram da ga pobedim više od jednom ili dva puta, verovatno je za druge igrače drugačije. Za neke sam ja najbolji i ja sam meta svima, ali imam Novaka u mojim očima i želim da igram više puta sa njim, zaista je fenomenalno kada sam na terenu sa njim. Ali kao što sam rekao, da bih bio najbolji, moram da pobeđujem najbolje“, iskren je bio mladi Španac.

Nije ovo prvi put da strani novinari pokušavaju da Novaku skinu epitete najboljeg i najvećeg svih vremena, ali igrači na turu su i te kako svesni njegove veličine.


UDARNA VEST.rs (Nova.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare