Nejpir u drugom evroligašu mogao da zarađuje više, ali je Zvezdi davno dao 

Dugo su čekali crveno-beli da na Mali Kalemegdan stigne jedan od najboljih igrača u istoriji koledž košarke, a nedavno je transfer i ozvaničen – Šabaz Nejpir naredne sezone igraće u dresu Crvene zvezde!

Automatski su, gotovo istog trenutka, pokrenute spekulacije oko toga koliko bi mogla da glasi zarada nekadašnjeg studenta Univerziteta Kontektikat u crveno-belim redovima, a neka pitanja sada su definitivno rešena.

Naime, kako saznaje Sportal iz izvora bliskih klubu, Šabaz Nejpir je na stolu imao ponudu od preko dva miliona evra od strane milanske Olimpije, ali je dogovor koji je imao sa Crvenom zvezdom bio presudan da američki organizator igre ipak stigne na Mali Kalemegdan.

Ruku na srce, crveno-beli su već dve godine pokušavali da privuku Nejpira u Beograd, te je i to bio faktor da se Šabaz i definitivno odluči da je vreme da krene put srpske prestonice.

Ono što je bilo danima najavljivano, konačno je dobilo potvrdu. Doskorašnji košarkaš milanske Olimpije Nejpir novi je organizator igre srpskog šampiona. 

Zvezda je kroz promotivni video na društvenim mrežama aktivirala dugo čekanu bombu i igrača koji je šest godina igrao u NBA ligi za Majami, Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu i Vašington, pre nego što je stigao u Evropu, prvo u Zenit, a potom i Milano.

Ugovor je potpisao na dve sezone!

Malo je nedostajalo da i prošlost leta stigne na Mali Kalemegdan, sve je bilo praktično dogovoreno, ali Nejpir tada nije mogao da garantuje da je potpuno zdrav, Ispostavilo se kasnije da je žario i palio Evroligom, da je bio najbolji igrač Olimpije i vodio je sa 15 poena u proseku u najjačem evropskom takmičenju.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare