Devojčicu (12) udali na silu u Nišu: Mladić je ugledao na ulici i „ukrao“, roditelji je vratili kući

Dvanaestogodišnja devojčica u Nišu prisilno je udata proteklih dana, ali su njeni roditelji uspeli da je vrlo brzo vrate svojoj kući, saznaje Telegraf.rs.

Prema nezvanični informacijama do kojih smo uspeli da dođemo, reč je o devojčici koja živi u inostranstvu, a koja je sa roditeljima došla u Niš na letnji raspust.

– Devojčica je nedavno sa roditeljima došla u Niš, pošto je njena porodica odavde. Mladić iz naselja „Stočni trg“ se u nju zagledao i uz pomoć svojih rođaka je na prevaru doveo svojoj kući. Ukrao je praktično. Roditelji su vrlo brzo saznali gde se nalazi i vratili je svojoj kući – kazao je izvor Telegrafa upoznat sa tim slučajem.

Da je devojčica vraćena kući objavljeno je i na društveni mrežama, pošto se juče pronela vest da je i dalje u kući mladića koji je želeo da se sa njom oženi.

Niška policija potvrdila je da radi na rasvetljavanju svih okolnosti po prijavi da je 12 godišnja devojčica stupila u bračnu zajednicu.

– Radi se na prikupljanju svih potrebnih i relevantnih informacija na tom slučaju – kazali su u policiji.

Prema statističkim podacima iz 2022. godine, 143 deteta ušlo je u bračnu zajednicu sa 16 i 17 godina, dok je 60 dece imalo manje od 15 godina, što je 17 odsto više evidentiranih sklopljenih brakova mladih ispod 18 godina u odnosu na 2020. i 2021. godinu.

UDARNA VEST.rs(Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare