Zvanična objava Crvene zvezde ugasila poslednju nadu navijača: Fakundo Kampaco nije više igrač našeg kluba

Prvotimac Crvene zvezde i reprezentativac Argentine Fakundo Kampaco nije više igrač kluba sa Malog Kalemegdana, saopšteno je u četvrtak u popodnevnim časovima.

Saopštenje povodom odlaska Fakunda Kampaca prenosimo u celosti:

– Nakon Luke Vildose postao je drugi Argentinac koji nosio dres i grb Crvene zvezde, a svojim ponašanjem na terenu i van njega, davao je sve od sebe da reprezentuje klub na pravi način, ali i pomogne timu da ostvari što bolje rezultate na terenu.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio dva trofeja, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća.

Klub ovom prilikom želi još jednom da se zahvali Fakundu na svemu što je učinio i dao u dresu Crvene zvezde i da mu poželi puno zdravlja i sreće u nastavku karijere – piše na zvaničnom sajtu Zvezde. 

I dalje nije poznato gde će Argentinac nastaviti karijeru, ali ako je verovati španskim medijima, na pragu je povratka u Real Madrid. 

Dobrić i zvanično prešao u Virtus: Zvezda se biranim rečima oprostila od „vojnika kluba“

Ognjen Dobrić je od 2016. godine bio jedan od najvažnijih igrača Crvene zvezde, ali je sada došlo vreme za nove izazove u njegovoj karijeri. On će naredne sezone braniti boje Virtusa iz Bolonje.

Dobrić je sa italijanskim klubom potpisao ugovor na dve godine, čija je vrednost, prema nezvaničnim informacija,a 1,6 miliona evra.

Srpski reprezentativac je godinama bio izuzetno važan igrač za Zvezdu, u koju je stigao iz FMP-a. 

Prošle sezone je u Evroligi beležio je 7,6 poena, 1,9 skokova i 0,9 asistencija.

Zvezda mu se zvanično zahvalila na saradnji i poželela mu je sreću u daljoj karijeri.

– KK Crvena zvezda želi ovom prilikom da se i zvanično zahvali dosadašnjem igraču Ognjenu Dobriću kome je istekao ugovor sa našim klubom. Želimo želi puno sreće, dobrog zdravlja i uspeha u novoj sredini i na novom profesionalnom izazovu našem „Šegiju“, jer je tokom godina noseći crveno-beli dres ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba.

Oni su podsetili na Ognjenova dostignuća u klubu sa Malog Kalemegdana.

– Odigrao je 435 utakmica i trenutno je na drugom mestu večne liste po broju odigranih mečeva; Sa 3669 postignutih poena trenutno je na 12 mestu večne liste; Odigrao je 165 evropskih mečeva i ujedno je najbolji strelac zvezde u evropskim utakmicama sa 1171. postignutim poenom; Najbolji je strelac Crvene zvezde u regionalnom takmičenju sa 1589 poena, a osvojio je čak 15 trofeja noseći dres Crvene zvezde; Proglašavan je za najkorisnijeg igrača srpske lige, bio je MVP Kupa Radivoja Koraća i najkorisniji igrač Aba lige – rekli su i dodali:

Šegi, hvala ti za sve i puno sreće!

UDARNA VEST.rs (Blic Sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare