„PROCESUIRAĆEMO VULINA AKO NAM DOSTAVE RELEVANTNE INFORMACIJE“ Vučić o slučaju američkih sankcija: „Uvedene su zbog Rusije“

Mi tražimo od njih da nam dostave relevantnu informaciju o svemu, ako nam dostave, procesuiraćemo Aleksandra Vulina. Njemu su sankcije uvedene zbog Rusije, to nema veze sa prodajom oružja, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući to što je Američko Ministarstvo finansija stavilo Vulina na listu sankcija.

On kaže da su mu rekli: „uvedi sankcije Rusiji, nema sankcija nikome iz Srbije“.

Oni bi svi želeli da prodaju oružje kome hoće a da im mi ne budemo takmac, zato su bile i sve one priče o Krušiku ranije. Hoćete da deca vaših zaposlenih imaju da jedu, a deca mojih zaposlenih u Srbiji ne. Imate pravo da radite šta hoćete, da delite sve od kasetne municije do svega, a mi ne možemo ono što je dozvoljeno. To nisu samo Amerikanci, to svi u svetu rade, tu su veliki profiti i interesi.Kažu da imaju nešto oko droge, ako imaju bilo kakvu informaciju o tom pitanju mi ćemo procesuirati Vulina, ali znamo da nemaju ništa o tome – rekao je on.

– Mi prema tome moramo da se odnosimo tako da znamo da su za nas važni dobri odnosi sa SAD. Ima mnogo ljudi u administraciji sa kojima sarađujemo. Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil više nam je pomogao nego što je odmogao. To su za nas važne stvari i zato to za nas nije laka mera. Rekao sam i Aleksandru ako je neko za ovo kriv, to sam ja. To je bila moja politika. Moramo da razumemo da je ovo veoma ozbiljna situacija i da tako i moramo prema njoj da se postavimo – rekao je on i nastavio:

– Aleksandar voli da se pohvali gde je otišao, a oni to povežu sa pogrešnim datumima. Vulin i ne zna šta se sasvim dogodilo niti je imao kompletan uvid u taj predmet koji je sporan. Između svog čeda i nekoga ko je u pravu oni će izabrati ovo prvo, logično.

Vulinu su sankcije uvedene pre dva dana, kada se oglasilo Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

– Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) američkog Ministarstva finansija sankcionisala je osobuu Srbiji u skladu sa Izvršnom odredbom 14033. Označavanje Aleksandra Vulina podvlači odlučnost Sjedinjenih Država da drže odgovornim one koji su umešani u koruptivne aktivnosti kojim šire posvoje političke agende i lične interese nauštrb mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu – navedeno je pre dva dana u saopštenju američkog Ministarstva finansija.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare