Milatović: „Vučić mi je rekao da novi ambasador Srbije u Podgorici neće biti Vladimir Božović“

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da novi ambasador Srbije u Podgorici neće biti Vladimir Božović. Milatović je u intervjuu Televiziji Crne Gore, koji će biti emitovan večeras, rekao da naredne sedmice putuje u Brisel gde će razgovarati sa evropskim parlamentarcima i da će tražiti da Evropska komisija odloži objavljivanje izveštaja o napretku, kako bi se vladi i parlamentu dalo više vremena za postizanje rezultata.

– Izveštaj Evropske komisije jedna je dobra refleksija stanja, ali kada ga analizirate, shvatate da mnoge stvari koje su napisane su rezultat jedne institucionalne nestabilnosti u prethodne tri godine – kazao je on.

„Dve vlade nisu uspele da zaokruže ključne reforme“

Prema njegovim rečima, dve vlade nisu uspele da u sprezi sa parlamentom zaokruže ključne reforme koje su bile potrebne u vladavini prava, pravosuđu i slično.

– U tom pravcu odlučio sam da već naredne sedmice otputujem u Brisel, gde ću u razgovoru sa poslanicima objasniti stvari, predstaviti drugačiju vizuru i nadam se da će im nakon razgovora neke stvari biti jasnije i da će razgovor uticati na Deklaraciju o Crnoj Gori koju treba da donesu u septembru-oktobru. Tražiću i pomeranje izveštaja o progresu kako bi dali vreme novom parlamentu i vladi da malo pokrenu stvari – najavio je Milatović.

Milatović nezadovoljan medijskim natpisima

Predsednik Crne Gore je zabrinut medijskim napisima da će buduća vlada biti glomazna i smatra da će, ako se to desi, biti jasno da su se zadovoljavali politički apetiti.

Milatović će otputovati u službenu posetu Francuskoj u narednih dva meseca, na poziv Emanuela Makrona, prenela je RTCG.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare