NENAD LALATOVIĆ POD BARAŽNOM VATROM U UKRAJINI: Traže mu da kaže svoj stav o ratu i osudi Rusiju! Stalno ga provociraju!

Iznenadio je Nenad Lalatović ovog leta svojim izborom posla, kada je prihvatio ponudu Zorje, kluba iz Ukrajine.

Otišao je Nenad Lalatović u Zorju sa velikim entuzijazmom, rešen da napravi rezultat sa klubom iz Luganjska. Kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi Evrope. Međutim, nije mu lako.

Prema onome što pišu ukrajinski mediji Nenad Lalatović je pod baražnom vatrom tamošnje javnosti. Izvesni novinar Andrej Senjkiv napada Lalatovića od prvog dana dolaska u Zorju i traži da srpski trener jasno iznese svoj stav o ratu između Ukrajine i Rusije.

Činjenica je da Nenad Lalatović u javnosti nije govorio o ratu Ukrajine i Rusije, jasno je u svom prvom kontaktu sa medijima rekao da ga interesuje isključivo fudbal i sportska priča. Međutim…

– Mnogo me ljuti što treneri iz Srbije dolaze u Ukrajinu i ne pričaju o ratu. Prvo što treba da ga pitate je: „Šta mislite o tome šta se dešava u Ukrajini? Da li je Rusija agresor ili je Putin zgodan – rekao je Andrej Senjkiv, a preneo portal „Fanday“.

Ovaj novinar napominje da Nenad dolazi iz Srbije, koja po njemu ima prorusku poziciju. Baš zbog toga, smatra Senjkiv, Lalatović bi morao da kaže da li je uz Ukrajinu, ili Rusiju, ili kako ukrajinski novinar doslovce govori – latentni separatista ili adekvatan Srbin.

– Neka kaže šta misli, inače ćemo ga za godinu dana videti kao trenera nekog Jeniseja. To može biti latentni separatista ili adekvatan Srbin. Zato želim da čujem nešto od njega – rekao je Senjkiv u eteru KDK jutjub kanala, a preneo „Fanday“.

Baš zbog stalnih i silnih pritisaka, Nenad Lalatović se preko pres službe Zorje, obratio javnosti.

– Pre svega, želim da ponovim da mi je drago što sam se vratio u Ukrajinu, što radim ovde. Pokazao sam da se ne plašim i da sam 100 odsto zajedno sa Ukrajinom i njenim narodom – poručio je Nenad Lalatović.

Zorja je iz grada Luganjska u Luganjskoj oblasti, regionom koji je bio u sastavu Ukrajine do 2014. kada su počela ratna dejstva. Na referendumu, većinom većom od 90 odsto narod Luganjska izglasao je pripajanje Rusiji. Zorja dugi niz godina ne igra u svom gradu, već u Kijevu ili Lavovu. Trenutno se ekipa nalazi na pripremama u Poljskoj.

Nenad Lalatović igrao je u Ukrajini, dres Šahtjora iz Donjecka nosio je od 2003. do 2005. godine. U intervjuu Kuriru pre nekoliko godina, srpski trener govorio je o tome kako mu je bilo u Ukrajini i kakav je odnos imao sa gazdom Rinatom Ahmetovom.


UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare