Udarna vest! Mirotić i Zvezda Meridianbet POSTIGLI načelan dogovor! Transfer KOČI jedan BITAN FAKTOR!

Saga oko dolaska Miloša Teodosića (36) završena je i bivši kapiten Srbije i zvanično je pojačao redove Crvene zvezde Meridianbet. S druge strane, prema saznanjima Republike transfer Nikole Mirotića (32) na Mali Kalemegdan zavisi od otpremnine koju će mu ponuditi njegov dojučerašnji poslodavac Barselona. Jedan od najboljih košarkaša Evrope, ujedno i najtraženija roba na tržištu ovog leta, sporazumno će raskinuti ugovor s Kataloncima usled njihovih finansijskih poteškoća.

Momentalno su počela nagađanja o narednoj destinaciji Srbina iz Crne Gore, a glavni pretendenti za potpis bili su atinski velikani Olimpijakos i Panatinaikos, prebogati Monako i Armani, odnosno večiti srpski rivali Crvena zvezda Meridianbet i Partizan. U međuvremenu su se iskristalisali najveći favoriti, a to su beogradski i milanski crveno-beli! Kako saznajemo, Mirotiću je najprimamljivija ponuda Zvezde Meridianbet i s klubom ima načelan dogovor, ali, nažalost, ne zavisi sve od dobre volje jedne i druge strane. Ponajviše će uticati iznos koji će Barselona uplatiti na Nikolin račun zbog ranog i neočekivanog raskida ugovora, uslovljenog težnjama da se knjigovodstveno smanji budžet za narednu sezonu i regulišu strogi finansijski propisi u Španiji. Pominje se suma između 15 i 22 miliona evra, pa bi u tom slučaju Mirotić bio voljan da na Kališu igra i za manju sumu od one koju mu nude finansijski moćniji Italijani i Francuzi.

Naime, u pitanju je ugovor od oko 3.000.000 evra po sezoni od crveno-belih, koji uveliko krpe rupe u budžetu ne bi li spremni dočekali povoljan rasplet situacije na relaciji Nikola Mirotić – Barselona.

Paralelno s angažmanom Podgoričanina, sportski sektor crveno-belih aktivan je još na nekoliko frontova u nastojanjima da ojača klupski roster za narednu sezonu. Na Vidovdan je Srpski telegraf prvi najavio dolazak Dejana Davidovca (28), što se naposletku i obistinilo, kao i transfere imenjaka Mirotića i Kalinića (31). Međutim, od trećeg mandata popularnog Kaline na Malom Kalemegdanu zasad neće biti ništa.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare