U „štek“ stanu nađena torba „dostavljača hrane“ korišćena u likvidaciji navijača: Naređeno veštačenje

Beogradska policija u stanu koji su koristili osumnjičeni za likvidaciju Milana Jorovića (30) iz Zemuna našla je torbu za dostavu hrane koja je, najverovatnije, korišćena u zločinu, saznaje „Telegraf.rs“. Prema informacijama, ona je poslata na veštačenje.

Sumnja se da se Goran M. maskirao u dostavljača hrane i tako pratio od teretane do kuće Jorovića. Kada je Milan parkirao svoj „mercedes“ i izašao iz njega ubica mu je prišao na svega pet metara i u njega ispalio devet hitaca, a zatim ga sa jednim overio.

Zatim je pobegao na motoru i greškom skrenuo u perionicu.

Kako „Telegraf.rs“, četvorica osumnjičenih mesecima su spremali ubistvo Jorovića. Pratili su ga kako bi saznali njegove navike.

– Imali su nekoliko „štek“ stanova. U jednom su nađene moto rukavice, a u drugom torba za dostavu hrane. Pištolj kojim je ubijen Jorović još nije nađen- kaže sagovornik Telegrafa blizak istrazi.

Istraga

Protiv četvorice osumnjičenih za učešće u ubistvu Milana Jorovića 21. juna ove godine u Zemunu Više javno tužilaštvo u Beogradu juče je pokrenulo istragu.

Osumnjičenima Goranu M. (26), Darku K. (26), Igoru G. (33) i Zoranu J. (26) na teret se stavlja krivično delo Teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu.

Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Pritvor

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja ili težina posledice su doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vodjenje krivičnog postupka, a Goranu M. i zbog opasnosti od bekstva. Njima je juče određen pritvor.

Oni se sumnjiče da su u više navrata pratili i opesrvirali Jorovića, a 21. juna Goran se maskirao u dostavlјača hrane, motorom prišao do oštećenog i iz vatrenog oružja u njega ispalio više metaka, usmrtivši ga.

Nakon toga je pobegao motociklom sa lica mesta.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare