Tri dana – tri meča: Problem ili „oružje“ Novaka Đokovića

Najbolji srpski teniser, drugi reket sveta i najveći svih vremena Novak Đoković igraće u utorak meč četvrtfinala Vimbldona protiv Rusa Andreja Rubljova, a to će biti njegov treći put da izlazi na Centralni teren u tri dana.

Poznato je da se Novak brzo oporavlja od mečeva. Njegove tehnike du odavno poznate, pa tako Srbin često u najkraćem mogućem roku svoje telo vrati na maksimum kada su u pitanju snaga i izdržljivost.

Ono što je bitno drugačije, nego pre, jeste činjenica da Đoković nije igrao maratonske mečeve, ali bi jedan takav mogao da se desi upravo protiv Rubljova. Zbog toga mu možda može predstavljati problem činjenica da je u duplom terminu i posle četiri seta pobedio Hurkača koji ga jeste servisom nadigrao, ali ne i slomio.

Ono što dodatno daje na problemu jeste činjenica da će i Rubljov biti motivisan da izbaci najboljeg ikada. Statistika mu i ne ide u prilog, ali je Rubljov ipka znao da pobedi Novaka. Svi pamte ono ginale u Beogradu kada je ruski teniser posle tri seta srušio Srbina. I to sa nulom.

Oružje Novaka Đokovića, kroz jezik metafore, jeste i to strašno samopouzdanje koje Srbin ima. Setite se da je Hurkač imao dve set lopte u taj-brejku prvog seta. A onda se stegla ruka. Ili je Novak samo psihološkom igrom sve okrenuo.

Đoković bi, zbog ovog utorka, mogao da dobije čitava dva dana za oporavak, kako bi u polufinalnom meču u petak bio na vrhuncu forme na ovogodišnjem Vimbldonu. Zanimljivo, za razliku od prethodnih Grend slemova, Đoković se u Londonu najmanje nervirao.

Veoma je smiren srpski teninser, tek drugog ponedeljka smo ga videli kako nekome nešto dobacuje iz boksa, videli ga ljutog, ali ne i do te mere da Ivanišević i ostatak njegovih trenera i podrške morahu da se „pokriju ušima“. Mada je to bilo samo tokom uvodna četiri meča. 

Sad kreće „ono“ kada Novak treba da pokaže, iako je to do sada hiljadu puta uradio, zbog čega je najbolji ikada i da pregazi još tri stepenika do 24. Grend slem trofeja.

Ne pre 16.30, osim ako ne bude predaje

Srpski teniser Novak Đoković će četvrtfinalni meč na Vimbldonu, protiv Rusa Andreja Rubljova, igrati u utorak sa početkom ne pre 16 časova i 30 minuta po srpskom vremenu, saopštili su organizatori turnira na zvaničnom sajtu. Meč Srbina i Rusa postavljen je kao drugi na Centralnom terenu, a prve će na teren, od 14 i 30, Iga Švjontek iz Poljske i Elina Svitolina iz Ukrajine. Posle njihovog meča, a to bi trebalo da bude posle 16 časova i 30 minuta ili 45 minuta kasnije ako rezultat bude 2:1.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare