SAZNAJEMO! DEVOJČICA STAVILA RUKU U HRANU MALINOE I ZATO JU JE NAPAO: Dva dana nakon stravične nesreće otkriveno da li će neko BITI UHAPŠEN


Policija je kobnog dana obavila uviđaj i izveštaj o incidentu dostavila Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu

Četvorogodišnja devojčica iz beogradskog naselja Sremčica teško je povređena u subotu oko 19 sati, kada ju je napao pas njenog ujaka V.T. rase belgijski ovčar malinoa.

Razjarena životinja je detetu rasporila stomak, dok je sa dekom pokušavala da ga nahrani, i od ugriza joj je ispalo 12-opalačno crevo i razoren joj je trbušni zid. Malena je zbrinuta u dečijoj bolnici Tiršova i trenutno se nalazi u stabilnom stanju.

Upozorenje na kući vlasnika malinoe

Prema poslednjim saznanjima Republike, do stravičnog napada je došlo kada je malecka stavila ruku u hranu koju je malinoa jeo. Tada ju je pas pobesnelo oborio i izgrizao po stomaku, a polupokretni deka je jedva uspeo da je otrgne i dozove pomoć.

Prema našim nezvaničnim informacijama, u ovom slučaju nije podignuta krivična prijava, odnosno najverovatnije niko neće odgovarati za ovu nesreću, jer se desila u krugu porodice, a pas je bio obezbeđen u boksu.

– Policija je kobnog dana obavila uviđaj i izveštaj o incidentu dostavila Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, ali po svemu sudeći neće biti podizanja krivične prijave, jer nema elemenata za kvalifikaciju nekog krivičnog dela za koje bi se vlasnik psa teretio – objasnio je za Republiku izvor blizak slučaju.

Kako smo juče pisali, ujak devojčice V.T. je vlasnik lanca marketa i nekoliko lokala u tom naselju, a kobnog dana bio je sa svojom porodicom na moru.

– Malecka je došla da poseti baku i deku sa svojom mamom. Onda je poželela da nahrani ujakovog psa malinou u obližnoj kući, jer je on otišao na more, pa je tamo pošla sa dedom. Ali deka je bolestan i slabo pokretan, pa nije mogao na vreme da spasi unuku od poludelog psa. Jedva ju je odvukao da je ne ubije, a onda je dozvao njene roditelje u pomoć. Baka je očajna i stalno krivi sebe što je pustila dete sa bolesnim dekom – opisao je jedan meštanin Sremčice za Republiku.

Roditelji devojčice brzo su stigli do kuće njenog ujaka i smestili je u automobil, dok joj je iz stomaka virilo 12-opalačno crevo.

Doktor Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći potvrdio je te informacije za medije i dodao da su majci lekari pomagali preko telefona.

– Napad je bio vrlo brutalan, pas je detetu zubima maltene rasporio trbušni zid i deo creva joj je bio izvučen van tela. Pedijatar je majci preko telefona rekao da svu odeću sa sebe gurne u ranu da bi zaustavila krvarenje. Nismo hteli da gubimo vreme da ih presrećemo sanitetom. Odmah je pripremljena operaciona sala u Tiršovoj i ona je stigla na operaciju – opisao je doktor Stijačić.


Prošle godine napao komšinicu

Kako saznajemo, pas rase malinoa koji je teško povredio devojčicu ima dve godine i vakcinisan je. Nakon napada JKP „Veterina Beograd“ je odvezla psa. On je većinu vremena provodio u boksu, a prošle godine je napao komšinicu.

– Išla sam ulicom iz radnje i njihova kapija je bila malo odškrinuta. Odjednom je iz dvorišta istrčao malinoa i zgrabio mi torbu. Besno ju je vukao, a ja sam vrištala i dozivala upomoć, ali nikog nije bilo. Jako sam se uplašila i nisam htela da trčim da ga ne bih još više razbesnela. Posle par minuta mi je pustio torbu i vratio se u dvorište. Onda sam srela vlasnikovog sina i rekla mu da pogleda na svojim kamerama napad, a on mi je rekao „Ma on se samo igra, neće nikog da ugrize“ – ispričala je komšinica vlasnika psa za Republiku.

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare