GRAĐANI, TRLJAJTE DLANOVE! Evo kad stiže pomoć države i koliko novca leže na račun, samo JEDNA grupa ima pravo! 


Iznosi državne pomoći su od ove godine uvećani za 40 i 50 odsto.

Ministarstvo za javna ulaganja sapštilo je da je počela isplata bespovratne materijalne pomoći za porodice čiji su domovi oštećeni u junskim poplavama.

– Danas je počela isplata pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u junskim poplavama.

 Prvi iznosi državne pomoći isplaćeni su za poplavljene stambene objekte u Kragujevcu i Kraljevu, s obzirom na to da su ove dve lokalne samouprave prve privele kraju postupke koji po zakonu prethode isplati pomoći.

Bespovratna materijalna pomoć građanima isplaćuje se nakon što lokalne samouprave dostave Ministarstvu za javna ulaganja pravosnažna rešenja o materijalnoj pomoći za obnovu kuća oštećenih u poplavama – navode oni u svom saopštenju i dalje dodaju: 

– Podsećamo da je Vlada Republike Srbije usvojila uredbu o Državnom programu pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana, nakon što su jake i obilne kišne padavine i izlivanje pretežno bujičnih vodotokova u  junu 2023. godine izazvale štetu na porodičnim stambenim objektima u 63 jedinice lokalne samouprave.


Program pomoći se odnosi na oštećene porodične stambene objekte u svojini građana, a stepen oštećenja je kategorisan u pet kategorija, na osnovu kojih se isplaćuje pomoć građanima u sledećim iznosima: 
1) za prvu kategoriju oštećenja – 200.000,00 dinara;
2) za drugu kategoriju oštećenja – 300.000,00 dinara;
3) za treću kategoriju oštećenja – 400.000,00 dinara;
4) za četvrtu kategoriju oštećenja – 500.000,00 dinara; 
5) za petu kategoriju oštećenja – 800.000,00 dinara.

Iznosi državne pomoći su od ove godine uvećani za 40 i 50 odsto, u zavisnosti od kategorije, u odnosu na pomoć koja je dodeljivana u prethodnih devet godina. 

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare