Ni Beograd, ni Loznica – evo gde će Čukarički igrati evropsku grupnu fazu

Znali su u Čukaričkom da istorijske mečeve neće igrati u svojoj kući i da će reflektori na Banovom brdu biti ugašeni, dok će sijati na nekom drugom mestu. Samo je pitanje bilo kom i koliko daleko će morati da putuju. Brdo je, dakle, u startu otpalo, potom i novi stadion u Loznici, pa Marakana. Epilog, Leskovac.

Novi stadion „Dubočica“ biće mesto na kom će utakmice na kojima bude domaćin igrati sastav Dušana Kerkeza. Stadion Brđana odavno ne ispunjava uslove za ovaj nivo takmičenja i zbog toga se spremaju radovi koji će uskoro krenuti na objektu na Čukarici.

Plan je zbog toga bio da se igra u Loznici, ali su se isprečile određene tehničke stvari da bi stadion Rajko Mitić bio prijavljen UEFA kao mesto domaćinstva. Ipak, i ta je opcija otpala jer je Crvena zvezda siguran učesnik Lige šampiona i zbog toga njihov stadion ne može da posluži belo-crnima kao prinudno rešenje. Na kraju, sportski direktor kluba Vladimir Matijašević otkrio je da je izbor pao na objekat u Leskovcu.

– Na kraju, kako vidim nećemo igrati ni na Marakani, ni u Loznici, već u Leskovcu. Marakana ne može, jer je to objekat sigurnog predstavnika u Ligi šampiona i samim tim ne može nijedan drugi klub da igra tamo ukoliko njegov stadion ne ispunjava uslove. To nismo znali, mi smo bili prijavili Marakanu. Sa druge strane, Loznica ima nekih tehničkih problema oko stadiona. Kiša koja je padala u prethodnom periodu je napravila određene probleme i mislim da neće stići da ih otklone. Dobio sam infomraciju od potpredsednika FSS Branislava Nedimovića da će najverovatnije to biti Leskovac i da je taj stadion spreman. Što je nama sasvim svejedno. Loznica ili Leskovac, svejedno je. Mi smo hteli Loznicu, imali smo taj predlog prvi i bio sam tamo, video stadion koji je veoma dobar, ali isto tako sigurno je i u Leskovcu odličan. To su novi stadioni i ne sumnjam u kvalitet – rekao je Matijašević predstavnicima medija na pripremama Brđana na Bledu.

Prvi operativac kluba sa Banovog brda je dodao i da selidba u gradove koji do sada nisu imali priliku da prate mečeve tog ranga nije nužno loša opcija i da očekuje će belo-crni imati veliku podršku.

– Za Čukarički će biti samo lakše da igra jer mislim da će tribine biti dosta dobro popunjene. Verujem da će dosta navijača doći na te utakmice i da će podržati Čukarički, nema sumnje da će utakmice tog ranga privući publiku. Moram da se osvrnem i na to što ljudi pričaju da imamo od 200 do 500 navijača. Da, imamo barem 200 do 500 vernih i to je to, šta ćemo – zaključio je Matijašević.

Srpski Old Traford

Gradski stadion u Leskovcu pod nazivom „Dubočica“ kapaciteta je 8.136 mesta, jedan je od novih objekata koji su sagrađeni u našoj zemlji. Poseduje moderne svlačionice, deo za sudije, VIP goste, salu za konferencije i parking za 198 automobila, kao i sav drugi prateći sadržaj koji je neophodan. Radovi na ovom objektu su započeti u julu 2022. godine, dok je četiri meseca ranije srušen stari objekat, i završeni su početkom ove godine. Vrednost cele investicije 2,5 milijarde dinara. Stadion u Leskovcu poseduje najsavremeniju podlogu od 70 posto hibridne i 30 procenata prirodne trave na kakavoj treniraju reprezentativci Srbije u kompleksu FSS-a u Staroj Pazovi.

Dakle, kako sada stvari stoje, Brđani će Evropu igrati u Leskovcu, a mečeve domaćeg prvenstva na svom stadionu ili negde u blizini ukoliko radovi na istom to ne dozvole. Superliga Srbije počinje 29. jula, a što se Evrope tiče Čukarički će nastupati u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, ti mečevi biće igrani 21. i 28. avgusta, a rivala će saznati na žrebu u Nionu 7. avgusta. Ukoliko ne uspe da se domogne grupne faze tog takmičenja, belo-crni tim će igrati grupu Lige konferencija i po prvi put u svojoj istoriji taj stepen, jer do sada nije uspeo da dođe dalje od trećeg kola kvalifikacija.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare