Danas igra Đoković! Novak na najtežem ispitu do sada, evo kada i gde možete gledati meč

Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta Novak Đoković nastavlja pohod ka istorijskoj osmoj tituli na Vimbldonu. Njegov rival je poljski teniser Hubert Hurkač i to će biti poslednji meč dana na Centralnom terenu. Srbin i Poljak neće početi svoj meč pre 19 časova.

Novak Đoković nastavlja svoj pohod ka 24. Grend slem tituli. 

Đoković nije izgubio meč na Vimbldonu više od pet godina, a na Centralnom terenu u Londonu tačno 10 godina. 

Sledeći rival mu je Poljak Hubert Hurkač, s kojim se sastajao pet puta i svih pet puta je slavio. 

Igrali su već na Vimbldonu. Odmerili su snage 2019. godine u meču trećeg kola, kada je Đoković slavio rezultatom 3:1. 

Danas će u večernjem terminu ponovo odmeriti snage, a meč između drugog i 18. igrača sveta možete gledati uživo na RTS 1 i Sportklubu 1. 


„Nije ovo ni prvi, ni poslednji put…“ Novak Đoković progovorio o rasporedu na Vimbldonu, pa otkrio: Gotovo sam siguran da ću svakog dana završiti meč

U petak uveče dosta se razmišljalo o tome da li će Novak izaći na teren, te da li će on i Vavrinka uopšte uspeti da završe meč trećeg kola. Dosta mečeva je kasnilo tokom petka, pa je zato susret dva stara znalca bio pod znakom pitanja. Ipak, uspeo je srpski teniser da jako brzo savlada Švajcarca sa 3:0 i tako obezbedi plasman u osminu finala.

Sledeći meč koji srpski as igra trebalo bi da počne oko 19.00, ali videćemo da li će tako biti.

Upravo je o rasporedu Novak govorio, te istakao da nema razloga da bude nezadovoljan.

– Nije ni prvi ni poslednji put da igram ovako kasno meč i mislim da nema razloga da budem zabrinut zbog toga što sam kasno završio meč. Drago mi je da sam uspeo uopšte da završim meč s obzirom na raspored. Sigurno da sam u boljoj poziciji nego većina igrača pogotovo u drugoj strani žreba koja su u okolnostima da moraju da igraju dan za danom, Zverev igra dan za danom, a ja zbog toga što sam stalno ili na Centralnom terenu ili terenu broj 1, a oba imaju krov, znam da ću gotovo sigurno završiti meč svaki drugi dan. Nemam šta da se žalim, naprotiv, imao sam sreću da ovaj turnir sve ide u moju korist i tih nekolicine igrača iz mog dela žreba. Ja, Hurkač, Bublik, Rubljov smo svi završavali na vreme naše mečeve. Subota je slobodan dan i dovoljno vremena da se pripremim za naredne izazove – istakao je trenutno drugi reket sveta.

Sjajan je bio Đoković na smeču u meču protiv Vavrinke, što nije baš česta pojava.

– Svaki smeč sam pogodio, što je retkost! Zavisi koja podloga. Na travi mi najviše odgovara, iz nekog razloga, da smečuje. Najgodnije se tu osećam. Šljaka je tu nezgodna, drugačiji su uslovi. Ali, da nije najgodniji udarac za mene, zavisi kakva loptica dolazi sa druge strane mreže – da li je visoka ili niža, da li moram da se krećem unazad ili statičan – tu ima različitih situacija koje utiču na samu realizaciju smeča. Imao sam na meč lopti malo nezgodan smeč, morao sam da se povlačim nazad i da udarim u kretnji unazad. Izabrao sam polu slajs da udarim jer sam znao da će trava da mi pomogne, da će loptica da sklizne zbog slajsa. Izabrao sam stranu koju on nije odabrao. Jesam u karijeri promašio neke jako bitne smečeve, ali sada su funkcionisali dobro – zaključio je Novak.

Spektakl na Centralnom terenu: Poznato kada Novak igra za četvrtfinale Vimbldona

Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta Novak Đoković saznao je kada će igrati u nedelju na Vimbldonu. Njegov rival je poljski teniser Hubert Hurkač i to će biti poslednji meč dana na Centralnom terenu.

Novak je u petak igrao protiv Stana Vavrinke u trećem kolu takođe u poslednjem meču dana na Centralnom terenu. 

Tada je izbegao prekid i završio sve po ponoći, a sada neće morati da brine protiv Hurkača. 

Igraće poslednji meč dana, ali vremena će biti. 

Prvi meč dana u 14:30 odigraće Andrej Rubljov i Aleksander Bublik, a pobednik tog meča igraće protiv boljeg iz meča Novak Đoković – Hubert Hurkač. 

Kada Rus i Kazahstanac završe, na teren će dame. 

Iga Švjontek, najbolja teniserka sveta, odmeriće snage sa olimpijskom šampionkom Belindom Benčić. 

To znači da će Novak na teren oko ne pre 19:00, a realno oko 20:00, s obzirom da će ovo biti zanimljivi i dugi mečevi. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare