Zaharova: Vučićeva inicijativa za sednicu Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji je blagovremena

Portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da Rusija smatra blagovremenom inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o održavanju sednice Saveta bezbednosti UN povodom zaoštravanja situacije na Kosovu i Metohiji i dodao da Moskva deli Vučićevu ocenu trenutne krizne situacije.

Zaharova je ukazala da svaki korak ka rešenju situacije na KiM, kao i dijalog Beograda i Prištine mora da se vodi u okviru međunarodnog prava na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, objavljeno je na sajtu ruskog MIP-a.

Na pitanje medija o zaoštravanju situacije na KiM, Zaharova je rekla da situacija izmiče kontroli i da postoji neposredna pretnja za opstanak srpskog naroda na Kosmetu, prenosi Blic.

Zaharova je istakla da je razlog za to politika etničkog čišćenja, proterivanja i terora nad Srbima koju sprovode albanske institucije u Prištini.

Zaharova je naglasila da se sve to dešava uz punu saglasnost SAD i EU, koji, kako je navela, ne žele da zaustave vlasti tzv. Kosova.

– Umesto toga, zapadne zemlje traže nove načine da izvrše pritisak na Beograd i srpski narod, fabrikujući besramne optužbe, uključujući i one prema predstavnicima Srpske pravoslavne crkve – rekla je Zaharova.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare