UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA NAKON SASTANKA SA PREMIJEROM ALBANIJE RAMOM: Otvoreni Balkan doneo ogromnu korist za naše građane

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom.

Sastanak je održan u Vili Mir.

– Poželeo sam dobrodošlicu Rami, posle decenija ćutanja smo nas dvojica počeli da menjamo loše nasleđe. Prethodnih godina smo pokazali rezultatima da naše zemlje i naši narodi mogu da idu mnogo brže napred i da sarađuju. Videćete koliko je značajno uvećana ta razmena između naših zemalja. I uvoz i izvoz. Poklapa se i sa Zapadnim Balkanom, ali i boljim političkim odnosima. Mi pozdravljamo angažovanje Albanije u okviru Berlinskog kongresa – rekao je predsednik na početku.

– Znamo da će premijer Rama uložiti ogromnu energiju da se dođe do važnih rezultata. Tokom večere ćemo nastaviti da razgovaramo, verujem da ćemo imati još nekoliko sati za razgovore. Pokrenuli smo inicijativu Otvoreni Balkan koja je donela koristi za svakoga od nas, prvenstveno naše građane. Ta inicijativa koja je potekla može da doprinese daljem zbližavanju naroda i boljem životnom standardu svih naših građana. I u narednom periodu ćemo imati zajedničke sastanke.

Edi Rama, Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Albanski premijer posetio je ranije danas Sarajevo i Podgoricu, a juče je boravio u Skoplju i Prištini.

Rama se nalazi u poseti regionu u okviru priprema za Berlinski proces kojim će Tirana predsedavati u oktobru.

Podsetimo, predsednik Vučić prisustvovao je danas trilateralnom Samitu Srbije, Austrije i Mađarske sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Vučić, Orban i Nehamer razgovarali su o svim bitnim bezbednosnim pitanjima od strateškog značaja za naše zemlje, pogotovo imajući u vidu rizike i sve veće izazove kojima smo izloženi i mi i cela Evropa.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare