PARTIZAN PODRŽAO ŠKOLU U PRIZRENU: Plemenit gest crno-belih za decu za Kosova!

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena danas je počela sa radom sedma Svetoarhangelska letnja škola kaligrafije i istorije.

Škola predstavlja projekat oživljavanja srpskog kulturnog, obrazovnog i umetničkog života u Prizrenu za najmlađe, uzrasta od 10 do 18 godina, a vodi je Društvo prijatelja manastira Svetih Arhangela, saopštili su iz ovog manastira na svojoj Instagram stranici.

Program škole obuhvata aktivnosti koje traju sedam dana – odnosno, od 2. do 9. jula.

Letnja škola se održava u „Narodnom konaku Cara Dušana“ u okviru manastira Svetih Arhangela.

Škola je besplatna i deo je projekta “Srce Prizrenu” kojim se kroz dobrotvorne večeri, kulturno-umetničke manifestacije, edukaciju i raznovrsne aktivnosti širom Srbije i šire podstiče realizacija projekata, a s ciljem zaštite i unapređenja srpske kulturne baštine u Prizrenu i na Kosovu i Metohiji.

Ovu akciju podržao je košarkaški klub Partizan kome je stigla zahvalnica za sjajan gest.

Prvi čas sporta posvetili smo košarci Zahvalni smo Кošarkaškom klubu Partizan koji je podržao našu školu i donirao nam 30 kompleta trening dresova za naše polaznike, kao i 6 lopti Naš predavač, profesor sporta i fizičke kulture i košarkaški trener Ivan Arsić, ispričao je istorijat košarke i pokazao osnovne tehnike šuta i fintiranja Dresovi ostaju poklon polaznicima Svetoarhangelske letnje škole. Hvala КК Partizan na prelepom poklonu i podršci, kaže se u poruci iz ove škole


UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare