„Ne osećam pravi tajming“ Đoković objasnio šta mora da popravi: Zbog toga su se stvari zakomplikovale

Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije o raznim temama. Jedna je bila o tome šta treba da popravi u nastavku Vimbldona. Đoković je otkrio šta je u pitanju.

Novak Đoković stigao je lako do trećeg kola, pošto je maksimalnim rezultatom slavio protiv Pedra Kaćina i Džordana Tompsona. 

Sada mu sledi duel protiv starog rivala Stena Vavrinke, protiv kojeg je igrao 26 puta i pobedio u 20 navrata. 

Njihov meč na Vimbldonu je na programu oko 19 časova po našem vremenu u petak. 

Na konferenciji za medije je govorio o tome šta treba da popravi u svojoj igri. 

 – Taj tempo na riternu, ne osećam pravi tajming, činjenica je da sam imao igrača koji je servirao izvrsno i bilo je teško čitati mu servis. Ja sam servirao dobro, čvrsto igrao na osnovnoj liniji, davao sam mu malo prilike, mislim da mu nisam dao nijednu brejk loptu. Uspevao sam da nađem udarac, imao sam šanse i brejk lopte u dva uzastopna njegova servisa, to nisam iskoristio i onda su se stvari zakomplikovale i onda sam morao da uđem u taj-brejk gde sam našao odličnu igru, kaže Novak i dodaje: 

 – Bio je izvrstan test, Tompson je igrač koji je u formi ove godine, igrao je finale turnira u Holandiji, znao sam da će da me sačeka nezgodan protivnik koji će pokušati da mi razbije ritam. Pokušavao je da mi oduzme vreme, dosta slajseva, kratkih lopti, napadao je druge servise moje. Pokušavao je da me izbaci iz zone komfora, znao sam da me to očekuje, pa sam bio dobro pripremljen. Veoma čvrst meč, 3:0, ali sva tri seta su bila neizvesna. Bili su neizvesni rezultatski, zaključio je Đoković. 

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare