Šok! Teniser kome je Vimbldon predviđao finale ispao od 528. igrača sveta

Amerikanac Sebastijan Korda propisno se obrukao u prvom kolu Vimbldona pošto je poražen od 528. tenisera sveta, Čeha, Jirija Veselog sa 3:1. 

Korda je pre Vimbldona važio za tenisera koji bi mogao da iznenadi tenisere iz Top 10 i priredi najveće iznenađenje. Amerikanac je nedavno igrao finale Kvinsa i izgubio ga je od Karlosa Alkaraza. Na startu sezone u Adelejdu imao je i meč loptu u finalu protiv Đokovića, ali su ga kasnije tokom sezone omele povrede.

Kažu da je Korda to vreme van terena iskoristio odlično da napreduje na fizičkom planu uz kondicionog trenera Džeza Grina, koji je radio sa Marijem, Berdihom i Zverevim i da je učinio sve da svoje telo učini jačim i otpornim na sve izazove na turu.

UIpak, sve to mu nije bilo dovoljno za plasman u naredno kolo.

Od početka meča, VEseli je pokazao da nije autsajder u ovom meču i pruži oodličan otpor rivalu. Taok, posle taj-brejka poveo je sa 1:0. U nastavku Korda je uzvratio i izjednačio, ali je Čeh ponovo zaigrao kao u transu i sledeći set dobio sa 6:2, uz dva brejka.

Do kraja, kao i u većem delu seta, odmah je Veseli napravio brejk, poveo sa 3:0, a stečenu prednost zadržao je do kraja z aplasman u naredno kolo Vimbldona.


UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare