Skupština nije izglasala smenu Gašića

Skupština nije izglasala smenu Gašića

Sa 148 glasova protiv i 37 za, odlučeno je da Bratislav Gašić ostane na mestu ministra unutrašnjih poslova. U Skupštini je bilo prisutno 192 poslanika, a nije glasalo sedam poslanika.

Parlamentarna opozicija je inicirala sednicu, sa dnevnim redom koji je podrazumevao izveštaj REM o izveštavanju medija od oktobra 2022. do kraja marta 2023, s posebnim osvrtom o slučajevima nasilja u televizijskim programima, druga tačka je Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do dva masovna ubistva početkom maja i „radi utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanju odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera“ i treća tačka – predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću koji je podneo 61 narodni poslanik u Skupštini.

U međuvremenu su predstavnici koalicije na vlasti u više navrata branile ministra Gašića, a premijerka Ana Brnabić je izjavila da ministar policije Bratislav Gašić ništa nije pogrešio, „nije odgovoran ni posredno ni neposredno, ni direktno ni indirektno“ za masovna ubistva koja su se početkom maja dogodila u Srbiji.

„Sve što je mogla policija da uradi, uradila je. Desilo nam se“, rekla je ona i ponovila da sistem nije zakazao.

Podsetimo, današnja sednica Skupštine počela je metežom, a opozicija je tražila da ministar Martinović bude udaljen sa sednice zbog neprimernih komentara o ljudima koji nemaju decu. Nakon što 45 minuta nije mogao da zavede red, predsednik parlamenta Vladimir Orlić pozvao je šefove poslaničkih klubova na konsultacije. Posle pauze, na sednicu se nisu vratili ni Martinović, ni Orlić.

UDARNA VEST.rs (N1 Info)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare