Nole na konferenciji hvalio Vavrinku: „Uzeo mi je dva Grend slema, jedan od najboljih bekhenda koje sam video“

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Australijanca Džordana Tompsona u 2. kolu Vimbldona sa 3:0 i nastavio pohod ka odbrani titule u Londonu.

Posle meča, Novak je došao na konferenciju za Novinare.

O Vavrinki

Sledeći meč Novak će igrati sa pobednikom meča Sten Vavrinka – Tomas Martin Ečeveri

– On je uzeo od mene dva GS, pobedio me u dva finala! Volim Stena, sjajna osoba, radi izvanredne stvari, radi stvari koje ne može svako. Imao je operacije kolena, a kreira još istorije za tenis. Ne smemo da zaboravimo da je trostruki GS šampion. To je nešto za poštovanje nakon svega što je prošao, a i dalje je tu. Jedan od najboljih bekhenda koje sam video, jak, kompletan, može da igra na svim podlogama. Nadam se da ćemo igrati, to će biti duel veterana!

Novak je govorio i o osvojenim Grend slemovima

– Mislim da smo svi mi, svi prolazimo kroz različita putovanja. To je znatiželja za otkrivanjem, unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta, neko to iskusi kasnije, neko ranije. Osećam se veoma gladno za znanjem i iskustvom, život nudi dosta i mnogo. Zavisi, mogu govoriti u moje ime, prošao sam dosta toga i zaista sam zahvalan za svo iskustvo. Kada se osećate loše, to vam daje priliku da budete jači, bolji, koristim te lekcije da budem bolja verzija sebe, to je konstantna evolucija. Nikada ne želim da stanem da raste, da tražim nove odgovore, detalje, šta je sa mojim telom, oporavkom, sve me to gura jedan korak napred. Mladi igrači koji se koncentrišu da budu najbolji, oni isto rade na tome, da rastu. Ne postoji takav način da stagnirate, mislim da je to otvoren um koji mi dozvoljava da naučim na osnovu toga.

O godinama

– Ne osećam manji pritisak. Svaki put kada izađem na teren kada je GS u pitanju, uvek očekujem više od sebe. Svi očekuju, ljudi kraj TV, uživo. Svakako to poštujem, jer mi to daje dodatnu motivaciju da pravim istoriju. To ne menja način na koji igram, još uvek želim da stvaram rezultate i to čini moju avanturu boljom.

O PTPA

Posebnu pažnju Novak je posvetio svojoj organizaciji PTPA

– Nekoliko saopštenja je izašlo, poslednji se odnosi na korake i sponzore, to je sve što znam. Znam da su Vasek i nekoliko igrača imali intervjue, ali biće nešto poznatije u budućnosti.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare