Kako će Francuzi reagovati na ovo?! Makronu gori pod nogama, razmatra blokadu društvenih mreža! 

Francuski predsednik Emanuel Makron razmatra blokadu internetskih medija u borbi protiv daljnjih nemira u Francuskoj.

– Bilo bi potrebno da se razmisli o tome kako mladi, koji protestuju, koriste društvene mreže, kao i o mogućim zabranama. A ako stvari izmaknu kontroli, možda ćemo doći u situaciju da moramo da regulišemo društvene mreže ili da ih zatvorimo. To definitivno ne bi trebalo činiti u žaru trenutka i drago mi je što nismo to morali da uradimo – izjavio je u utorak Makron na sastanku s gradonačelnicima u Parizu.

On je već u petak okrivio društvene mreže za eskalaciju nasilja tom protesta protiv policijske brutalnosti. Nasilna okupljanja organizovana su putem društvenih mreža, rekao je tada Makron. 

Predsednik Francuske sada kaže da se o rukovanju društvenim medijima mora razmišljati smireno.

– Jer kada to postane instrument okupljanja ili pokušaja ubistva, to je pravi problem – rekao je Makron.

U međuvremenu, u severnoj Francuskoj, pojačane su kontrole na granici s Belgijom kako bi se zaustavio uvoz pirotehničkih sredstava. Cilj je da se spreče snabdevanje nasilnika takvim napravama.

Sa obe strane granice već su zaustavljani ljudi s pirotehnikom. Prefektura u severnoj Francuskoj naredila je zabranu prodaje i nošenja pirotehnike i benzina u kanisterima do sredine jula.

Od smrti 17-godišnjeg Nahela, kojeg je policajac ubio prilikom saobraćajne kontrole u utorak prošle nedelje, Francusku potresaju ozbiljni neredi: pljačke, paljenja i nasilni sukobi između policajaca i demonstranata.

Protiv policajca koji je pucao na mladića vodi se istraga zbog sumnje na ubistvo iz nehata.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare