Kevin Panter otkrio ko sledeći napušta Partizan! 

Janis Papapetru napušta Partizan i vraća se u Panatinaikos, otkrio je Kevin Panter u razgovoru za grčki BN Sports.

Posle Matijasa Lesora i Dantea Egzuma, crno-beli ostaju bez još jednog košarkaša. Papapetru je ove sezone u Evroligi u proseku ubacivao 5,4 poena uz 2,3 skoka. Za Panatinaikos je već igrao od 2018. do 2022. godine, dok je pre toga nosio opremu najvećeg rivala

Da se Lesorovim putem će krenuti i Joanis Papapetru, potvrdio je kapiten crno-belih u razgovoru za grčke medije.

– Volim Papapetrua, zna on to dobro. Imali smo blizak odnos tokom sezone. Nažalost, on se vraća kući. Želeo sam da ostane, ali svako donosi svoje odluke. On je dobar lik i igrač. Pomogao je mnogo Partizanu i nedostajaće mi mnogo, osetiće se njegov izostanak. Ostaćemo u kontaktu, srećan sam zbog njega, oprostiću mu – našalio se Panter za BN Sports.

Po dolasku Ergina Atamana, počela je i nova era ekipi Panatinaikosa. Atinski gigant je pojačao svoje redove igračima iz Partizana i Crvene zvezde. Nakon Matijasa Lesora i Luke Vildose, u Atinu stiže i Joanis Papapetru.

– Matijas je moj brat. Igrali smo zajedno dve godine. Rekao sam mu da ću biti jako srećan zbog njega, ma šta da odluči jer ga zaista volim kao brata. Imao je sjajnu godinu iza sebe, dao nam veliku energiju na parketu. On je sjajan. Ide u dobar tim i nadam se da će uspeti – rekao je Panter, koji je sa Partizanom produžio ugovor na dve godine, prenosi Blic.

S druge strane, crno-beli bi trebalo da priduže saradnju sa Zekom Ledejom. Dogovor dve strane veoma blizu. „BasketNews“ navodi kao glavnu prednost za nastavak saradnje, činjenicu  da je i Kevin Panter potpisao novi ugovor. Za američkog košarkaša veliko interesovanje pokazali su mnogi evroligaški klubovi, navodno su ga kontaktirali Panatinaikos, Makabi Tel Aviv i Barselona, ali je usledio preokret. Navodno je tražio 1,2 miliiona evra, ali izgleda da su se stvari od tada promenile.

UDARNA VEST.rs (Informer.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare