“Delfini” se načisto pokvarili – opet ništa od medalje: Šok-poraz Srbije u Los Anđelesu, veliki preokret Amerikanaca

Agonija srpskog vaterpola traje. Reprezentacija Srbije šokantno je poražena u četvrtfinalu Svetskog kupa posle velikog preokreta Amerikanaca u Los Anđelesu. Našim momcima ni tri gola prednosti pred poslednju četvrtinu nisu bila dovoljna, na kraju poraz od 10:9.

Olimpijski šampioni imali su lepu priliku da uđu u borbu za medalje, a prosto nestvarno zvuči podatak da baš od tih Olimijskih igara u Tokiju naš tim ni na jednom sledećem takmičenju nije stigao do polufinala. Nijednom! 

Malo i „+3“

Protiv Amerikanaca “delfini” su imali mnogo šansi da reše utakmicu, da u poslednjem kvartalu naprave “+4”, odlepe se i mirno privedu meč kraju, ali… U naš tim se uvukla nervoza, nastupilo je potpuno pomračenje. I pre početka četvrte četvrtine videlo se da nešto ne štima – neiskorišćen peterac, nekoliko neiskorištenih dobrih šansi i tim Dejana Udovičića zgrabio je priliku za preokret. Ameri su postizali gol za golom, a čovek odluke bio je Hanes Daube. 

Čitavu četvrtinu srpski vaterpolisti su bili bez postignutog gola. Zaustavljen je Strahinja Rašović, koji je u do tada bio briljantan, nije bilo pogodaka Radomira Drašovića i Nikole Jakšića, utihnuo je i centarski tandem. Ređale su se naše izgubljene lopte, Amerikancima je raslo samopouzdanje, a Daube je izrastao u heroja. On je na minut i 14 sekundi pre kraja postigao gol vredan pobede, a isti igrač je doneo Amerikancima i izjednačenje iz kontre. 

Amerikanci će u polufinalu igrati protiv Španije, dok drugi par čine Mađarska i Italija. Pobednici duela će osigurati mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi. 

SVETSKI KUP (ČETVRTFINALE)

Španija – Nemačka 18:9
Italija – Rumunija 20:2
Mađarska – Grčka 6:4
SAD – Srbija 10:9

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare