„DVA VOZAČA, MALO JAČA!“ Mali i Vučić posle vožnje obilaznicom: Ovo će doneti ogromne šanse i mnogo posla Srbiji i Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali provozali su se danas novom obilaznicom oko Beograda.

– Dva vozača, malo jača…ne znam koji je Jare, a koji Paja, ali znam da će na ovom mestu, gde sam parkirao svoju limuzinu, doneti ogromne šanse i mnogo posla Srbiji i Beogradu – napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Podsetimo, obilaznica od Straževice do Bubanj Potoka puštena je juče u 9 sati. Projektovana je i odobrena davne 1972., u vreme Josipa Broza Tita, a gradnja je počela 1991, u vreme Slobodana Miloševića.

Nije se, međutim, tih ratnih devedesetih daleko odmaklo. Ali i posle 2000. nastavljeno je u sporom ritmu. Naime, do septembra 2008. gradilo se, u proseku, tek kilometar godišnje. Takvim tempom, obilaznicom od Batajnice do Bubanj potoka bilo bi moguće doći tek 2031.

Juče na Vidovdan otvarena je poslednja deonica obilaznice, Sektor 6, od tunela Straževica do petlje Bubanj potok, čime je kompletiran Koridor 10.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare