SUĐENJE MARETU MESARU I VELJI NEVOLJI ZAVRŠENO ZA DANAS! Miljković za nastavak suđenja najavio ovo… 

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za najteža krivična dela.

Optuženi Nebojša Janković je, pričajući o navodima Srđana Lalića da je Radoje Zvicer spremio pet miliona evra za svgavanje vlasti, rekao da okrivljeni-saradnik, iako je to ispričao, nije znao da kaže ko je doio taj novac, na koji način je planirano svrgavanje vlasti, kao i ko će da dođe na vlast kada se vladajuća smeni. 

On je naveo da Lalić nije znao ni ko bi bio zadužen da koristi snajper prilikom tog svrgavanja vladajuće strukture i dodao da Lalić, kad god se iznervira, pomene advokata Dejana Lazarevića.

Nadalje je Janković kazao da Lalić nije znao da odgovori na pitanje u kojim gradovima i tržnim centrima će postaviti eksploziv, ukoliko uhapse Belivuka i Miljkovića.

Optuženi Nemanja Đurić je naveo da ne razume kako je Goran Veličković, koji je sve vreme na slobodi, tražio od Bojana Hrvatina koji je tek izašao iz zatvora da mu nađe oružje. 

Đurić je iznosio i, kako tvrdi, kontradiktornosti u iskazima okrivljenih-saradnika. 

Na kraju današnjeg suđenja, Miljković se javio za reč i najavio da će sutra izlaganje nastaviti Đurić, zatim Vlade Draganić, kao i da će Aleksa Stošić dopuniti svoje izlaganje, nakon čega će on izneti primedbe.

Miljković je najavio da će imati i dva procesna predloga u vezi sa izdvajanjem dokaza i osporavanjem sporazuma sa okrivljenim-saradnicima.

Za četvrtak planirano je saslušanje oštećenogI.S, kojeg su, kako je napisano u optužnici, pripadnici ove grupe pretukli i silovali na stadionu FK Partizan, kao i supruge ubijenog Gorana Veličkovića.

Okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić, nagodili su se sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se pripadnici grupe terete, ali su pričali i o ubistvima koja nisu na optužnici.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare